Dühből, dacból, kényszerből, megfelelési vágyból? Vagy mert élvezed és szükséged van rá?
Mostanában megint sokat gondolkozom azon, hogy tulajdonképpen mi miatt is töltöm egy héten négy estémet teremben, miért eszem a napi 1600 kalóriás menümet, miért mondok nemet, ha a kollégáim csokival kínálnak.
Csak hogy a sós szájúakra is gondoljunk, itt egy szuper jó nassolni való. Vigyázat komoly függőséget okoz!
A robbanékonyság és az állóképesség elcseszett gyakorlata, avagy a szöcskeképzés 5 állomása. Ha ezeket sikeresen „megugrod” elmondhatod magadról, hogy rendelkezel egy igen fontos képességgel: át tudsz ugrani egy kordont, hogy aztán a biztonságiak kezébe kerülj!
Hogy a laktózérzékenyekről sem feledkezzünk meg, hoztam nektek egy laktózmentes tejberizs receptet is.
Az íze a bolti változattól messze van, mert sokkal finomabb. :)
Bár már jócskán a tavaszban járunk, mégis sokan kezdenek bele a fogyásba / gyúrásba annak reményében, hogy júniusban már Schwarzeneggerként fognak feszíteni a strandokon. Aki kicsit is jártas a testépítésben, az tudja, hogy a strandszezonra szeptembertől kezdve kell készülni és az ilyen pár hónapos "belekóstolásoknak" sok értelme nincs, mégis összeállítottunk Nektek egy galériát, hogy Ti ne szeptemberben, hanem már áprilisban hozzáfogjatok a jövő évi strandforma kialakításához. Persze ez csak azokra vonatkozik, akiknél jelentős plusz fölösleg van, de mindannyiunknak jól jön néha egy kis motiváció :) Nekik sikerült! Neked is?
Napi 5 kiló kaja, Te bírsz ennyit enni? Neki muszáj volt, hogy formában tartsa magát. Nézzük is meg, hogy miből mennyit evett, aztán lehet utána csinálni :)
Ez a Dél-Nyugat Kínából származó csodanövény számos jótékony hatással bír. Hogy párat kiemeljek:
- gluténmentes (!)
- zsírmentes
- számos ásványi és vitaminanyag forrás (pl. réz, mangán, magnézium, kalcium)
- fehérjeforrás
- kedvezően hat a koleszterin-szintre és a vérnyomásra
- magas a rosttartalma
- támogatja az emésztést
- esszenciális aminosavakat tartalmaz
A hajdinát ugyan úgy lehet használni, mint a rizst, szinte bármilyen étel elkészíthető belőle. A piacon liszt formájában is megtalálható, azonban érdemes más liszttel keverni, mert kissé kesernyés az íze.
Én csokis-kókuszos hajdinakását készítettem belőle elsőként, hamar elfogyott.
M.D. Irwin Maxwell Stillman alkotta meg ezt a csodát 1967-ben. Mint minden más „low carb” diéta ez is a szénhidrát megvonásával operál, de amíg az Atkins, vagy a ketogén diéta esetében a kieső kalóriákat zsírral pótoljuk, itt Mr. Stillman eltekint ettől. A diétában 90 % fölötti arányt képvisel a kalóriabevitelben a fehérje. Mielőtt felkiáltanánk, hogy Jézusom, mi lesz a vésénkkel, mindenkit megnyugtatok, hogy a diéta leghíresebb képviselője, Karen Carpenter sem vese problémák miatt hunyt el, hanem gyakorlatilag éhen halt.
Mindenki a szent grált keresi, a titkot, amivel folyamatosan tud fejlődni. A legtöbb média időről időre meg is írja a titkot, amivel „most 5 kiló izmot pakolhatsz magadra egy hónap alatt”, vagy „két centivel vastagabb karjaid lehetnek egy edzés után”. Tény, hogy vannak módszerek, amelyekkel kizökkenthetjük magunkat a stagnálásból, de előbb utóbb mindenki megközelíti a genetikai határát, ahol már csak grammokban és milliméterekben mérhető változásokról lehet beszélni. Ilyenkor aztán jön a csalódottság és elkezdünk a csodákban bízni. Pedig azok nem igazán vannak, főleg nem az edzésmódszerekben.
Mivel az elmúlt pár évben a tavasz kb egy hónapig tartott, gondolom lassan mindenki begyújtja a rakétákat és belekezd legalább egy pár hetes szálkásításba. Van aki imádja, van aki utálja, de egy biztos... ha odateszed magad a diétád során és pár hét múlva visszanézed a 0. napi képeidet, azt fogod mondani megérte ilyen szigorúan és teljes erőbedobással csinálni!