Ugrás a tartalomhoz
dec. 02. 2018

Testépítő karácsony - Ajándékok, amikkel tuti bevágódsz egy gyúrósnál

Karácsonykor minden kiderül: az is, hogy mennyire ismered a szerettedet, akit megajándékozol. Ezért is olyan nehéz a választás, de szerencsére egy testépítőnél nem nagyon lehet mellé lőni. Mint már megszokhattátok amiben tudunk, abban segítünk, úgyhogy jöjjön egy kis karácsonyi ajándék válogatás, kifejezetten testépítők számára.

5.000 forintig

Ha azt hiszed, hogy nem lehet 5.000 forintból frankó ajándékot venni, akkor tévedsz. Ott vannak kapásból a táplálékkiegészítők, amikből annyi van, mint égen a csillag és nagy részüket be lehet szerezni ennyiért a megfelelő kiszerelésben. Amire mindig szükség van, az fehérje, kreatin, edzés előtti, koffeintartalmú fokozók, L-Carnitin és zsírégetők, úgyhogy bármelyiket is választod, nem fogsz vele mellélőni. Persze elgondolkodhatsz rajta, hogy nem-e túl snassz ilyet venni, de bízz bennünk, hamar el fog fogyni és örülni fognak neki. :) Ha sportszeren gondolkodsz, akkor gimnasztika, vagy más néven fitness labdát is választhatsz. Elsőre hülye ötletnek tűnhet, pedig rengeteg előnye van: ülőalkalmatosságként is funkcionál, át tudja mozgatni az összes izmot, kis helyen elfér ha le van eresztve és annyira strapabíró, hogy szinten egy örök darabbá válik. A vásárlásnál arra figyelj, hogy elbírja majd a kiszemeltet! Vannak további fitness kiegészítők is, amiknek mindenki örül: Egy csuklóbandázs, vagy egy edzőkesztyű mindig jól jön, a fekvőtámasz állványa sincs sok gyúrósnak otthon, pedig nagyon frankó eszköz és brutálisan át tudja dolgoztatni a felsőtestet. Expandert semmi esetre se vegyél, mert az nem egy testépítőnek való, de a jóga hengerek, hasizom kerekek és még a hulla hopp karika is jó ajándék tud lenni.

kat_5000.png

5.000 és 10.000 forint között

Noha 5.000 forint alatt is több száz termék közül lehet választani 5K fölött már komolyodik a téma. Echte koncentrált gyúrós sportszert ugyan még nem lehet ennyiért kapni, de jó eséllyel találhatsz olyan fitness ruhát, aminek a testépítő ismerősöd örülni fog. Ebben az árkategóriában már húzódzkodó keretet is vehetsz, ami bármelyik testépítőnek a hasznára fog válni. Ha nem tudod, hogy milyet válasz, olvasd el ezt a cikkünket, amiben minden fontosat leírtunk ezekről a termékekről. Ahol vágják a fát, ott hullik a forgács, ahol edzenek, ott idővel fáj minden. Erre vannak a jó kis bandázsok és ortézisek, úgyhogy ha az egészségmegőrzés jegyében szeretnél bevásárolni, azt is megteheted. A fontossági sorrend ennél az ajándéknál: csukló, könyök, térd, boka. Persze az a legjobb, ha mindegyik ízülethez veszel egyet, de ha kicsi a keret, akkor a csuklóval kezdd.

kat_10000.png

10.000 és 20.000 forint között

Ebben az árkategóriában már elkezdődik a kiteljesedés, és olyan termékeket is be lehet zsúfolni a fa alá, amire a gyúrósok igazán vágynak. Az egykezes súlyzók mellett, akár egy 14 kg-os kettlebell-re is futja már ebből a keretből, de ha egy igazán menő ajándékot akarsz adni, akkor ezt a 10 kilós baseball ütőt fogod választani. Ha a súlyzók kora lejárt, vagy már egy felszerelt otthoni teremmel rendelkezik az ajándékozottad, akkor érdemes a súlytárcsák között is szétnézned, amiből akár egy 15 kg-osra is futja. Arra figyelj, hogy a tárcsákat mindig párban vedd, ha pedig nem tudod, hogy milyet válassz, ebben a cikkben találsz segítséget hozzá. A tárcsákhoz súlyzórúd is dukál, úgyhogy ha kezdőnek lesz az ajándék, akkor legalább egyet tegyél be a csomagba, de nyugi, ebből a keretből már fog arra is telni. Ha van már elég vas otthon, akkor a kaja mindig jól jön, úgyhogy az 5.000 forint alatti kategóriában említett táplálékkiegészítők, vagy azok 2-5-10 kg-os kiszerelései, esetleg egy azokból összeállított "ajándékcsomag" is jó ajándék lehet.

20000.png

20.000 és 50.000 forint között

És megérkeztünk a gálánsabb ajándékokhoz, amik akár gépek is lehetnek. Ha valakit a január 1-es Nagy Fogadalomhoz kapcsolódóan szeretnénk megajándékozni, akkor egy pad a nyerő, amin később számos testépítő gyakorlatot el lehet végezni és bele lehet szeretni ebbe a csodálatos sportba. Ha összetettebb gyakorlatokra szeretnél gépet venni, akkor egy árkategóriával fentebb érdemes gondolkodni, de nyugi, vannak még itt is ötletek: elliptikus trainerből és szobakerékpárokból is van már ebben a sávban választék, és ezek a gépek is megfogják hálálni a vásárlást, hiszen nagyon jól karbantartják a fáradt izmokat. Ha mindent le akarsz tudni egyben, akkor egy ajtóra szerelhető kondigépet válassz. 

50000.png

50.000 és 100.000 forint között

Ebben a sávban már tényleg minden van. Szobakerékpárok, elliptikus trainerek, kombinált padok, amiken sokféle gyakorlat elvégezhető a kimondottan erre javasolt mozgástartományokban, és még futópadot is be tudsz ennyiért szerezni. Ha nem tudod, hogy milyen gépeket válassz, itt egy cikk a futópadokhoz, itt pedig egy a kardió gépekhez. Fontos, hogy a vásárlás előtt puhatold ki, hogy melyikre lesz ezek közül igazán szüksége a meglepettnek, és az sem mindegy, hogy hány kilót nyom, hiszen ezeknél a gépeknél célszerű betartani a súlykorlátot és mi testépítők nem 2-3 kilók szoktunk lenni. :) Ebből a keretből már egy nagyon szép, súlyzókészlet is kitelik, úgyhogy ha már otthoni edzőteremmel rendelkezik a delikvens, akkor hozzá tudsz dobni 50-100 kilónyi tárcsát, amivel 1-2 évnyi plusz munkát és kihívást is ajándékba adhatsz. Ha nem tudsz dönteni, akkor vedd meg ezt a multifunkciós kondigépet, egy ilyennek mindenki örül. :)

50-100000.png

 

100.000 forint fölött

Elérkeztünk ahhoz a kategóriához, amibe már bármi belefér azokból a termékekből, amiket fentebb említettünk. Noha szobabringát 50.000 alatt is lehet venni, 100.000 fölött már plusz funkciót kapunk minden kardió géphez, így a futópadoknál sem kell kompromisszumokat kötnünk és az elliptikus trainerek is olyan felszereltséggel bírnak, hogy csak kapkodjuk a fejünket. Ezekhez a gépekhez már fejegységek-kompjúterek is járnak, ami mérik a sebességet, a megtett utat és az elégetett kalóriát is. A drágább kondigépek is több lehetőséggel kecsegtetnek és a teherbírásuk is sokkal nagyobb. Ha kezdőnek vásárolunk otthoni eszközöket, akkor a 100.000 alatti gépek is jó választások tudnak lenni, de ha profival van dolgunk, akkor érdemes egy kicsit mélyebben a zsebbe nyúlni, mert az a plusz budget hosszútávon bőven kifizetődik. Itt konkrét termékeket már nem ajánlanánk, hiszen annyira nagy a felhozatal, hogy nem férne ki ide. :) Nézz szét az inSPORTline.hu és válogass kedvedre. :) Ha pedig így sem jött meg az ihlet, akkor kérdezz kommentben és segítünk választani! :) Boldog karácsonyt! :)

100000.png

süti beállítások módosítása