Ugrás a tartalomhoz
sze. 16. 2018

Shawn Rhoden nyerte a 2018-as Mr Olympiát!

Elképesztő meglepetés és óriási fordulópont következett be ma hajnalban a vegasi Mr. Olympia színpadán. Alig egy hónapja még arról írtunk, hogy Shawn Rhoden a tavalyi Olympia nagy csalódása volt és bár éreztük, hogy idén javítani akar, de arra mi sem számítottunk, hogy képes lesz megakadályozni Phil-t abban, hogy megszerezze élete 8. serlegét. Igazából még mindig értetlenül állunk a dolog előtt, de nem azért, mert nem érdemelte meg Shawn, hanem azért, mert nem értjük, hogy pakolta össze ezt a formát, amikor az elmúlt idők közzétett képei között még sehogy nem nézett ki. Elképesztő! Idén összejött Shawn-nak az, ami tavaly nem. Jó volt a formaidőzítés, jól beszáradt, kisebb volt a bele, mint Phil-nek és sokkal esztétikusabban mutatott a színpadon, mint vetélytársa. 

shawn.png

Phil -nek tehát nem jött össze a nyolcadik győzelem, amivel olyan nevek mellé emelkedett volna fel, mint Lee Haney vagy Ronnie Coleman. De ne feledjük, hogy Phil még csak most lesz 39 éves, Rhoden pedig 43. Az elkövetkező években, így igazán izgalmas final színpadot láthatunk majd kettejük között, Phil pedig a nagy pofon hatására rájöhetett, hogy a győzelmet nem adják csak úgy.

A pontozólap alapján egyébként 4 pont különbség volt Shawn és Phil között, ráadásul Shawn az előzsűrizésben és a szabad pózban is verte Phil-t. Shawn mellett minden bizonnyal az esztétika szólt, ugyanakkor Shawn erősebb volt hasban és combban is. A dupla bicepsz hátsó pózban szerintem Phil volt a jobb, de ennél a póznál nem álltam volna velük szembe, mert ekkor látszódik igazán, hogy kinek mekkorára van kitágulva a gyomra. Szemből annyi látszott, hogy Shawn-nak keskenyebb a dereka, jóval definiáltabb és izmosabb a hasizma és nincs az embernek olyan érzése sem, mintha a 7. hónapban járna. 

elol.png

Shawn combizma és hasizma sokkal definiáltabb

back.png

Phil back double bicepsze itt meggyőzőbb

Személy szerint én igazán örülök és üdvözítőnek tartam ezt az eredményt, mert végre elmehet a Mr. O. egy olyan irányba, ami nem csak a hatalmas izomtömegről szól, hanem a klasszikus fizikumról is. Nyilván ettől még nagyon távol állunk, de az is egy jelzés erre, hogy Big Ramy csak a 6. helyen végzett. 

A top 10 pénzjutalmakkal

1. Shawn Rhoden, $400,000

2. Phil Heath, $150,000

3. Roelly Winklaar, $100,000

4. William Bonac, $55,000

5. Brandon Curry, $45,000

6. Big Ramy / Mamdouh Elssbiay

7. Dexter Jackson

8. Nathan De Asha

9. Cedric McMillan

10. Steve Kuclo

A döntő pillanatai pedig a következő videóban tekinthetők meg: 3 perc 50 -től igazán feszült a történet.  

süti beállítások módosítása