Ugrás a tartalomhoz
aug. 22. 2018

Esélylatolgatás a 2018-as Mr. Olympia előtt

Szeptember 13-16, Las Vegas, Mr. Olympia. Ezt a dátumot minden testépítő beírta már a naptárába. A világ legrangosabb testépítő versenyén, idén is olyan fizikumok mérik össze szimmetriájukat, mint Phil Heath, Dextrer Jackson vagy Shawn Rhoden. Igaz a tavalyi első hármat tekintve, Phil kivételével nem ez volt a sorrend, hanem a nagy meglepetés Big Ramy a maga 2. helyezésével és William Bonac a bronzérmével. Nagy csalódás volt tehát az előbb említett Shawn Rhoden, akit a 48 éves Dexter Jackson is lenyomott. Jöjjön most az esélylatolgatás és pár kiszivárgott fotó a giga builder verseny előtt. 

mr_o.png

Shawn Rhoden

A 2017-es Mr. O. legnagyobb csalódása számomra Shawn Rhoden volt. 2016-ban még arról beszéltünk, hogy jövőre ő lehet az egyik, aki esélyese lehet Phil trónfosztásának. Végül mégis csak az 5. helyre volt jó, épp megelőzve a legidősebb versenyzőt Dextert, aki a maga 48 évével nagyon elégedett lehetett a 6. hellyel. Ebben az évben sokkal jobb formát várnék Rhoden-től. Nagyon nagy csalódás volt neki a 2017-es eredmény és most bizonyítani akar majd. 4 héttel a verseny előtt így néz ki most:

shown_4_hettel.jpg

Shawn Rhoden 4 héttel a 2018-as Mr. Olympia előtt

Mamdouh Elssbiay

Big Ramy, a tavalyi 2. helyezésével számomra nagy meglepetés volt. Tavaly a hátpózban Phil nem csak elverte, hanem egyenesen földbe döngölte Ramyt. Véleményem szerint ez most sem lesz másképp. Azt viszont már most lehet látni, hogy hatalmas izomtömege idén is meglesz, hű marad tehát a nevéhez, kérdés, hogy be tud-e majd időben száradni. Ha sikerül neki, akkor ismét felér a dobogóra és a final színpadon az utolsó pózokat Phil és Ramy mutatja majd be. Azok a percek rejthetnek még izgalmakat. Addig is itt van Big Ramy képe. Ha ezeket Phil látta, akkor tuti rákapcsolt az edzésekre.

big_ramy_5_het.jpg

Mamdouh “Big Ramy” Elssbiay 5 héttel a Mr. Olympia előtt

Dexter Jackson

Ez a pali novemberben tölti a 49. életévét, így akárhol is végez majd a mezőnyben, hatalmas nagy taps fogja követni minden megmozdulását. Tőle egyébként várható, hogy combban gyengébb lesz társainál, de felsőtestben hozza majd a tőle elvárhatót. Egyébként azért is érdemes figyelni az "öreget", mert lehetséges, hogy ez lesz az utolsó éve profi kártyával. Habár erről a fotóról egyáltalán nem ez jön le:

dexter.jpg

Dexter Jackson 4 héttel a Mr. Olympia előtt

William Bonac

Szépen csendben jön felfelé, mint a talajvíz. Nálam az ő izomösszetétele hajaz a legjobban Phil-éhez, ugyanakkor személyisége nem fogott meg vagy csak nem jut el hozzánk, úgy mint Phil, ami ebben a sportban is nagyon fontos lenne. Ugyanez felfedezhető Big Ramy esetében is. Ők ketten nálam, ezért nem esélyesek. Ha Bonac sorra hozza legalább a tavalyi formát, akkor ő lehet Kai Greene utódja, ami nem annyira szar, mert a 2. helyezett 150,000 dollárt zsebelhet be a Mr. O.-n. 

william_4_het.jpg

William Bonac 4 héttel a Mr. Olympia előtt

Roelly Winklaar

Nem esett szó eddig Roelly Winklaar-ről, aki nagy általánosságban az utóbbi években sereghajtónak számít. Márciusban megnyerte az Arnold Classic-ot Ausztráliában. Ott megverte Bonac-ot és Dextert is. Nem kell tehát lesajnálni a középmezőny tehetségét, mert ha nem fulladt ki ettől a győzelemtől, akkor okozhat még meglepetést ő is. Nagy kérdés nála, hogy vajon beérte-e ezzel a győzelemmel vagy rákapcsolt még és nagyobb eredményeket szeretne. A kép nem beszédes, de én az előbbire tippelnék:

rolly.png

Roelly Winklaar 3 héttel a Mr. Olympia előtt

Phil Heath

És akkor jöjjön a 7x-es bajnok, Phil Heath. Pár napja, kardió edzés közben így nyilatkozott: "Remélem idén az eddiginél is jobb, soha nem látott formámat tudom majd hozni." De miért is csodálkoznánk ezen? A 7x-es bajnok a 8. serlegért megy Vegasba, ami ha összejön neki, akkor beéri az örökranglistán Ronnie Coleman-t és Lee Haney-t. Nem kérdés nálam a győzelme. Fotókat sem nagyon látni tőle, ami azt sejteti, hogy idén valóban robbanni fog a formája a színpadon. 

phil_4_het.jpg

Phil Heat 4 héttel a Mr. Olympia előtt

süti beállítások módosítása