Íme egy liszt és cukormentes nagyon ízletes sütemény!
Fehérjepiskóta
Hozzávalók a piskótához:
- 4 db tojás
- 4 ek. zabpehelyliszt
- 20g vaníliás fehérjepor
- 1 kk. sütőpor
- 5 ek. víz
- 2 ek. édesítőszer
- 1 db körte
Ebből Lesz a krém:
- 1 csomag karamellás pudingpor
- 2 dl víz
- 2 dl szójatej (de ez természetesen kiváltható vízzel vagy másfajta tejjel)
- 2 ek édesítőszer
Elkészítés:
Négy tojásból piskótát sütünk. Azaz a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját fehéredésig keverjük az édesítőszerrel, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és a vizet. Eközben a tojásfehérjékből kemény habot verünk, és összekeverjük a sárgájából készült masszához (figyeljünk, hogy ne törjük nagyon össze a habot).
A körtét botmixerrel aprítom, majd a kész tésztánkhoz adjuk. 175 fokon 20 percig sütjük, de mindenképp végezzünk tűpróbát, mielőtt kivesszük.
Miután kisült félrerakjuk és elkészítjük a pudingos krémet. A pudingot vízzel, tejjel és édesítőszerrel (ez lehet több is, attól függ, ki mennyire szereti édesen) sűrűre főzzük, és a már önthetjük is rá az elkészült piskótatésztára.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Paczalpörkölt 2016.06.06. 15:46:43
A krémet amúgy van értelme tej nélkül csinálni? Csak mert a fehérjepor gondolom úgyis tejből készül, azért érdekelne, hogy lehet-e valami lényegi szerepe ennek.
Köszi szépen!
dpetrus88 2016.06.06. 15:54:51
20 gramm kell belőle. Tejet én a zsírtartalma miatt hanyagolom.