Ugrás a tartalomhoz
okt. 30. 2015

AbsoRice: a legtisztább növényi fehérje

Ha nem vagy laktózérzékeny, akkor azon szerencsések közé tartozol, akiknek nem kell minden egyes étkezést a végletekig megtervezni, bejárni a szupermarketeket vagy a méregdrága bioboltokat,- hogy a hagyományos hozzávalóktól ne ránduljon görcsbe a gyomrod - vagy órákig böngészni egy táplálékkiegészítő webshop-ot, míg végre találsz egy laktózmentes fehérjét. Ha viszont ételallergiás vagy, akkor nincs egyszerű dolgod az edzések és étkezések összehangolását illetően. A következő posztunkban ezért bemutatunk Nektek egy olyan táplálékkiegészítő termékcsaládot, amely gluténérzékenyek, laktózérzékenyek és ételallergiások számára lett kifejlesztve, így az egészséged veszélyeztetése nélkül válhat az étrended oszlopos építőkövévé.  

dscn4559.JPG

Ha használtál/használhattál már állati eredetű étrendkiegészítőket, akkor azt tapasztalhattad, hogy a választék egyre nagyobb, amiből következik, hogy a gyártók a minőségen felül élet-halál harcot vívva, egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek és törekednek a tökéletes ízvilág megalkotására. A növényi eredetű étrendkiegészítőkkel azért némileg más a helyzet. A korlátozottabb, csak növényi alapanyagokból nehéz valami olyat kihozni, ami minden sportoló szájízének megfelel. Érthetjük ez alatt egy fehérje oldódását is.

De mi van akkor, ha ennek a növényi eredetű fehérjének laktóz és – gluténmentesnek kell lennie, cukrot nem tartalmazhat, úgy hogy közben ne menjen a minősége és az íz rovására. Ekkor jön képbe az AbsoRice! Az AbsoRice termékei nem csak, hogy 100%-ban növényi eredetű összetevőket tartalmaznak, mint rizs és borsó, hanem glutén –laktóz és teljesen - allergén mentesek, valamint hozzáadott cukor nélküliek.

A meggyőző tulajdonságokat olvasván én is felkaptam a fejem és mindenképp kíváncsi voltam, hogy miként fog reagálni érzékeny gyomrom ezekre a termékekre. A következő pontokban ezért, az AbsoRice termékeket tesztelve leírom Nektek, hogy miket tapasztaltam fogyasztásuk során.

AbsoRice protein

dscn4562.JPG

Az 5 ízben kapható AbsoRice Protein

Összesen öt ízben kapható. Csokoládé, vanília, eper, kakaókrém és cappuccino. Egy 30 g-os tasak 112 kalóriát tartalmaz 22g fehérjével, 3,5 g szénhidráttal és kevesebb, mint 0,5 g zsírral.

Az ajánlás szerint 3dl vízzel, zabtejjel vagy mandulatejjel kell bekeverni, de ha egy kicsit krémesebb ízre vágyunk, akkor nyugodtan 2 dl folyadékban is felrázhatjuk egy shakerben, hiszen ami nekem rögtön feltűnt, hogy pár rázás után csomómentes lett. Szóval az oldódása teljesen tökéletes, sok tejsavó, kazein készítmény megirigyelheti. Mondanom sem kell, hogy haspuffadást vagy bármi nemű gyomorbántalmat nem tapasztaltam. Az öt íz közül nekem a csokié és a kakaókrémé volt a legintenzívebb, az eper úgy általában nekem még sosem jött be, mint ahogyan a vanília sem, kávé pártiként mondva a cappuccino viszont kellemes meglepetés volt. Természetesen az ízeket ilyenkor nem egy tejsavó fehérjéhez hasonlítjuk, de a növényi fehérjék közül ez idáig nálam az AbsoRice a bajnok. Érdemes kipróbálni mind az 5 ízt - főleg a kakaókrém és a csoki miatt, mert itt van egy kis átfedés, de azért mégsem ugyan az – hogy aztán az 500 g os kiszerelést már saját szájízünk szerint fogyasszuk az elkövetkező hetekben vagy hónapokban.

dscn4561.JPG

BCAA és 72%-os fehérjetartalom

AbsoBar protein szelet

dscn4564.JPG

20 g fehérje rejlik egy AbsoBar csokiban

Soha nem jöhetett volna jobban ez a csokoládé, mint most. Vannak azok a bizonyos élethelyzetet, amikor nem teheti meg az ember, hogy felhörpint egy adag fehérjét vagy benyom egy csirkemelles szendót munka közben. Mert bizony, ha az ember nem egy irodában dolgozik, hanem gyerekekkel foglalkozik, akkor előbb utóbb megkaphatja, hogy „Tanárbá’ már megint benyomott egy izomfejlesztő turmixot” vagy „Két pofára tolta a vajas kenyeret”.

Lássuk be, hogy egy csokoládé ilyenkor sokkal diszkrétebb tud lenni és miután még az is világossá válik a növendékeknek, hogy ez bizony nem egy Snickers, akkor talán valami már gyerekkorban elindulhat az egészséges életmód felé.

dscn4551.JPG

Visszakanyarodva a lényeghez, az AbsoRice csoki – csak a rend kedvéért - szintén teljesen növényi és laktózmentes, a maga 20 g fehérjéjével és 17 g szénhidrátjával pedig bizton fedezi egy-egy tízórai
kalóriaszükségletemet. Túlságosan édesnek nem mondanám, de ez nem is biztos, hogy baj, egy pohár vízzel vagy egy AbsoRice fehérjével lekísérve pedig némi töménységén is tudunk segíteni.

Egyéb termékek

AbsoRice Extra Natural - lényegében az eredeti AbsoRice, extra természetes változata az aromák és a taramagliszt miatt. Erről a gyártó oldalán pontosabban is olvashattok.

Ízesítetlen Protein - sütéshez főzéshez, palacsintához, joghurthoz, jégkrémhez, süteményekhez, muffinokhoz, kenyérhez, vagy bármilyen más ételhez használható a napi fehérjeszükséglet kielégítéséhez.

Összességében kicsit tartottam a terméktől, mert rossz tapasztalataim voltak a növényi fehérjékkel kapcsolatban, de végül kellemeset csalódtam mind a proteinben mind a csokiban. A termék tesztelése után pedig erősen elgondolkodtam azon, hogy felhagyok a laktáz enzim tablettákkal és e növényi táplálékkiegészítővel folytatom az edzést.

Ha bármilyen kérdésetek felmerül a termékekkel kapcsolatban, vagy további tapasztalati információra van szükségetek, írjatok elérhetőségünkön, vagy keressétek fel az AbsoRice weboldalát! És ne feledjétek: a laktózérzékenység vagy veganizmus nem vethet gátat sikereinknek! Az AbsoRice épp ezt hivatott leküzdeni.

süti beállítások módosítása