A receptet egy angol oldalon láttam először, kissé módosítva és gluténmentesítve készítettem el és mióta elfogyott csak arról álmodok, hogy újra elkészítsem.
ISTENI finom ez a cucc!
Ha nincs kedved a tortillával bajlódni, csak vegyél a boltban, sok helyen van már teljes kiőrlésű is.
Ha mégis, itt a recept, ami alapján elkészítheted.
Hozzávalók:
- 250 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 csapott teáskanál só
- 175 ml víz (forró)
- 4 g sütőpor
- 11 ml olivaolaj --> összegyúr, kinyújt és olajos serpenyőn kisüt.
A gluténmentes változata a liszten múlik, én lisztkeverékkel és rizsliszttel készítettem, de lehet akár kukorica, hajdina, cirok lisztet is használni.
A töltelékhez ezeket az alapanyagokat használtam:
- csirke
- spenót
- reszelt mozzarela sajt
A lapokat (ha nem mi készítjük, akkor is) a forró serpenyőn felforrósítjuk, megfordítjuk és egyből mehet rá a sajt, kockákra vágott kisütött csirkemell kockák, spenót és rá még egy réteg sajt, ami a másik lapot hozzá "ragasztja". Megfordítjuk (ügyesen, hogy ne potyogjon ki a töltelék) és a másik oldalát is jól átsütjük, hogy a sajt teljesen elolvadjon és ezzel összetapassza a két lapot.
Vigyázz, nagyon ragályos!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.