Gyengém a "Princess" pékségekben készült duplacsokis muffin, amiről tudni kell, hogy a tésztája színte omlik a szádban annyira csokis. Tervbe vettem, hogy a lehető összes muffin tésztát ki fogom próbálni, míg nem sikerül hasonlót legyártanom! Kijelenthetem, hogy látom a célt, hiszen ez a muffin mindenben hasonlít rá!
Hozzávalók
- 2 tojás
- 1,5-2 e.k. kókuszzsír
- 50 g zabliszt
- 50 g más, szénhidrát csökkentett liszt
- csipet szódabikarbóna
- 1/2 csomag sütőpor
- 100 g kakaópor
- 2 dl mandulatej
- kevés vanília vagy rum (vagy mindkettő) aroma
- 80%-os csoki (ízlés szerint)
- méz vagy más édesítő (én kihagytam, ne tegyétek! :( )
Elkészítés
A száraz és a nedves összetevőket külön ki és összekeverjük, majd beledaraboljuk a csokit, formába öntjük, végül a tetejére is csoki és 200 fokos sütőben, 20 percig sütjük.
Ha a tészta túl sűrű, öntsünk hozzá még tejet. Én legközelebb még folyósabbra csinálom a tésztát, szerintem az lesz a siker titka.
Megéri kipróbálni! ;)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.