Ugrás a tartalomhoz
feb. 08. 2017

Termékteszt: Pure IsoWhey fehérje

Ha a webshop oldalán hozzászólásban szeretném megfogalmazni, akkor azt mondanám, röviden, tömören, hogy "Nem rossz". Ha viszont azt nézem, hogy a GymBeam termékcsalád egyik olyan proteinjéről van szó, ami cukor és laktózmentes, valamint 86%-os fehérje tartalommal büszkélkedik, akkor inkább úgy fogalmaznék, hogy kompromisszumot kell kötnünk vele, mert cukor és laktóz mentessége ellenére így is bőven az iható kategóriában van.

dsc00813.jpg

Összetétel, felhasználás

A Pure IsoWhey fehérje egy 100%-ban  tiszta tejsavó izolátum 86%-os fehérjetartalommal, minimális zsír és szénhidrát mennyiséggel, cukor, transzszsírok és laktóz nélkül. Ezért alkalmas laktóz-,és gluténérzékenyek, számára, és olyan embereknek, akik alacsony szénhidráttartalmú diétát tartanak. Egy adag (25g) 21,5 g fehérjét, tartalmaz magas biológiai értékkel, könnyen emészthető és BCAA aminosavakban és glutaminban gazdag.

Csomagolás

A termék zacskós csomagolásban érhető el, de rutinos fehérje fogyasztók a korábban visszamaradt dobozba simán áttölthetik, ha zavarja őket a zacskós változat. Ha nincs erre lehetőség, akkor sem probléma, mert a csomag légmentesen zárható.

Ízvilág

Olyan termékkel szemben, melyből kivonták a cukrot, minimalizálták a zsírtartalmát és laktózt sem tartalmaz, ne legyél túl kritikus, mert hiába próbálgatod végig a különböző gyártók hasonló kaliberű fehérjéit, rá fogsz jönni, hogy az átlagos fehérjék ízéhez soha nem fog felnőni. Csoki ízben rendeltem, és ha valamihez hasonlítani kellene az ízét, az a Scitec-es IsoWhey fehérje lenne. Kb hasonló ízvilág, de olcsóbb árfekvés.

dsc00817.jpg

Oldódás

Bevett szokásom, hogy már edzés előtt elkészítem a fehérjeturmixot és edzés után a helyszínen meg is iszom. Ilyen szempontból nem szoktam túlságosan foglalkozni az oldódással, mert ez idő alatt nekem minden fehérje feloldódott. A Pure IsoWhey-el sem volt ez másképp, de azért tettem egy próbát az azonnal elkészítés utáni fogyasztásra is: azt tapasztaltam, hogy egy kicsit tovább kellett rázni, mint egy átlagos fehérjét, de fél perc után teljesen homogén lett. Keverés után érdemes várni pár percet, mert - ahogyan a képen is látható - enyhén felhabzik. 

Összegzésképpen: ha diétázni akarsz, vagy laktózérzékeny vagy, érdemes kipróbálnod ezt a terméket, mert kategóriájában finom, árfekvésben pedig az egyik legjobb. Ha nem vagy szigorú diétán és laktózérzékeny sem, de valami lágyabb, kellemesebb ízre vágysz, akkor pedig ott a TrueWhey.

süti beállítások módosítása