Ugrás a tartalomhoz
aug. 22. 2017

A legbrutálisabb erőemelő balesetek

Az erőemelő és a testépítő között nagyvonalakban annyi a különbség, hogy míg a testépítők az arányokra és az esztétikumra mennek, addig az erőemelők a megmozgatott súly mértékével mérik a teljesítményt. Ez arra ösztönzi őket, hogy egyre több tárcsa kerüljön a rúdra és saját határaikat feszegetve döntsék meg a világversenyek rekordjait. Természetesen azért ennél sokkal összetettebb a dolog, de az alábbi videóban lévő balesetek egy része épp a korlátok legyőzése miatt született. 

andranik-karapetyan-20160811_3cef52d82c11489fbd984fc580f70ef3.jpg

A videóban vannak igazi edzőtermi sültgyökerek, akik túlvállalták magukat, mások viszont profi versenyzők, akik tisztában vannak korlátaikkal, mégis az adott pillanatban kevésnek bizonyultak a súlyhoz. Ugyanakkor az is előfordul, hogy a segítők nincsenek a helyzet magaslatán és ez súlyosbítja a helyzetet. Akik fekvenyomó ruhában versenyeznek, azok is megsérülhetnek. Ezekben a spéci ruhákban nem mindegy, hogy mozog az ember. Ha nem megy benne mm pontossággal a mozgás, akkor simán eldobhat a ruha - mondta Zelencz János, aki számos bajnokságon részt vett már és főként a segítők felelősségére hívná fel a figyelmet, mert egy hibát vétő erőemelőt nagyon fontos időben tehermentesíteni a súlyosabb sérülések elkerülése végett.

Mindezek fényében lehet elemezni a bakikat. Ki hibázott igazából? Tudtak volna segíteni a lapozók vagy a konditársak? Az elemzés csak erős idegzetűeknek ajánlott:

Nos, reméljük, hogy egyetlen olvasónknak sem volt még hasonlóan súlyos balesete, amely maradandó sérülését okozott volna. Azonban, ha valaha is volt veszélyes mozdulatod vagy baleseted, amire utólag visszagondolva örülsz, hogy túlélted, akkor oszd meg velünk kommentben!

Posztunkat a GymBeam Sporttáplálék-kiegészítőket forgalmazó webáruház támogatta

gymbeam_also_banner.jpg

süti beállítások módosítása