Ugrás a tartalomhoz
feb. 07. 2017

Miért jó konditeremben edzeni?

Ha van a környékeden egy jól felszerelt és igényes konditerem és kacérkodsz az edzés elkezdésének a gondolatával, akkor érdemes meglátogatnod azt a termet. Ennek számtalan okát fel lehet sorolni. Nézzünk meg néhányat.

img_2785.jpg

1. Egy modern edzőterem többnyire légkondicionált, kényelmes, megtalálható benne minden felszerelés, ami az edzéshez szükséges. Mindent megtalálsz benne egy helyen, súlyzókat, gépeket stb.

Nem kell megijedned, ha nem vagy jártas az edzésben. Valószínűleg nem csak egyedül leszel a teremben és tudnak majd neked segíteni. Azért, mielőtt edzőterembe kezdenél járni, kicsit informálódj az edzéssel kapcsolatban. De biztosan lesz olyan, aki szívesen segít neked az edzésben.

2. Az edzőtermek nagy előnye, hogy feltehetően szakemberek is járnak oda, például személyi edzők. Ha nem csak a kondi bérletre van pénzed és szeretnél személyi edzővel dolgozni, akkor érdeklődj a terem tulajdonosától, a recepcióstól, hogy van-e a terembe személyi edző, biztosan akad legalább egy. Így máris sokkal könnyebb dolgod lesz. Persze az edzés, a megfelelő táplálkozás stb. a te feladatod, de ha van hozzá segítséged minden sokkal könnyebb.

3. Ahogy már a fentiekben említettem valószínűleg nem csak egyedül fogsz edzeni egy nagy teremben, lesznek ott más emberek is. Ez pedig jó alkalmat nyújt az ismerkedésre és a tapasztalatszerzésre. Akár új barátokra is szert tehetsz vagy egy veled egy szinten álló edző társra is találhatsz és segíthetitek egymást.

4. Rengeteg ismeretet gyűjthetsz be az edzésről, a terembe található gépekről, és ha szerencséd van, akkor egy jó közösségbe csöppenhetsz.

Persze vannak a termeknek árnyoldalaik is, de én csak egyet emelnék ki ezek közül. Kerüld az olyan embereket, akik illegális doppingszereket akarnak rád sózni. Ha huzamosabb ideje jársz terembe lehetséges, hogy meg fognak környékezni valamilyen ajánlattal vagy megfordul a fejedben az, hogy kokszhoz nyúlj. Ne tedd! Mindig csak magaddal törődj, ne mérd magadat másokhoz és ne utánozz másokat főleg akkor ne, ha nem a legjobb példával állnak elő.

gym.jpg

Személyes élményeim a konditermekkel kapcsolatban pozitívak. Bár nem sűrűn jutok el terembe, mert a közelemben nincs (otthon edzős vagyok), de ha valamilyen edzőterembe tévedek, akkor többnyire jól érzem magam ott és tetszik az, hogy körülöttem mindenki edz, sportol. Körbenézek, és azt látom, hogy a legtöbb, ott tartozódó ember ténylegesen tesz önmagáért és az egészségéért. Ez mindenképpen pozitív hatást gyakorol rám is.

Mikor elkezdesz edzőterembe járni, lehetséges, hogy kicsit félni fogsz. Nem érdemes. Ahogy azt már említettem, csak ritkán jutok el terembe, de mindig jól érzem magam ott. Hidd el, hogy nem igazán azt fogják nézni, hogy te mit csinálsz, mindenki a saját edzésével van elfoglalva.

Ha van lehetőséged, pénzed, energiád és kedved, akkor mindenképp kezdj el terembe járni. Az eleje egy kicsit nehéz lesz, de biztosan fognak segíteni és pár hét alatt teljesen hozzá szoksz, és valószínűleg szívesen jársz majd edzeni.

süti beállítások módosítása