Mi férfiak szeretjük az egyszerű, de nagyszerű dolgokat. A mézes-mustáros csirkemellet kétféle képpen készíthetjük el: ha aprólékosabbak akarunk lenni, akkor a pácot mustárral és akácmézzel készítjük, de ha kevés időd van, vagy edzés után akarsz bedobni valamit, akkor a pácoláshoz használhatsz konyhakész mézes-mustáros fűszert. Én ezúttal utóbbival dolgoztam és állíthatom, hogy a végeredmény így is igen finom lett, pedig mindösszesen 30 percet töltöttem a konyhában.
Egy lábedzést követően nem árt emberesebben visszatölteni, ezért a köret nem saláta, hanem az örök klasszikus, rizs lesz.
Hozzávalók:
- 450 g csirkemell filé
- 2 marék rizs
- zöldségek
Páclé hozzávalók:
- 4 dl sovány tej
- 15 g mézes-mustáros fűszerkeverék
vagy
- 2 k.kanál mustár
- 1 k.kanál akácméz
- 2 dl sovány tej
Ha ezt a páclevet választod akkor vedd figyelembe, hogy a mustár és az akacméz miatt kevésbé lesz diétás az étel, de egyszer érdemes kipróbálni, mert még pikansabbá és zamatosabbá varázsolja a húst.
Elkészítés:
Fogjunk egy tálat és adjunk hozzá annyi tejet, amennyi bőven ellepi a csirkét. Adjuk hozzá a fűszert, keverjük össze és hagyjuk állni hűtőben minimum 1 órát. Nincs más dolgunk, mint lassú lángon kisütni a csirkét és elkészíteni a szószt, amivel nyakon tudjuk önteni a húst. Ehhez a kimarad páclét fogjuk használni, pontosabban csak az 1/3 részét, amit összeturmixolunk egy kevés natur joghurttal.
Jó étvágyat mindenkinek! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.