A palacsinta szó hallatán a legtöbben az édes palacsintára asszociálnak valami cukros feltéttel, mint pl csoki, lekvár vagy mogyorókrém. A mai receptünkben azonban bemutatjok, hogy miként tudod elkészíteni a palacsintát sósan, extra zöldséges feltéttel, ami reggelire tökéletes energiaforrást jelenthet majd számodra.
Hozzávalók:
- 10 dkg mexikói zöldségkeverék
- 10 dkg sonka
- 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 0,5 tk só
- 1 tojás
- 2 ek extraszűz olívaolaj
- 2,5 dl kefír
- zsírszegény sajt
Elkészítés:
A felhevített olajon pároljuk puhára a zöldséget csipetnyi sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott sonkát, hogy átmelegedjen. Ha levet engedett, akkor azt öntsük le róla.
A liszteket keverjük el a sóval meg a szódabikarbónával. A tojást kicsit verjük fel, és öntsük a liszthez az olajjal meg a kefírrel. Lazán keverjük el.
Sütőt melegítsük elő 180 fokra, sütőpapírra tegyük a tésztát, 15 perc múlva tehetjük rá a zöldséget és a sajtot, mehet vissza a sütőbe 5 percre, míg ráolvad a sajt.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.