Ugrás a tartalomhoz
máj. 23. 2015

Gyúrósokk, avagy az edzőterem bohócai

Írtunk már listát a terembe járó (kicsit sem tolerálható) egyénekről. Egy még csak elfér. Sokan biztos magukra ismernek a felsorolásból és remélhetőleg kicsit elgondolkoznak (és még véletlenül sem megsértődnek) vagy csak egy jót röhögnek magukon. Akkor hát nézzük azokat a gyúrósokat akik szinte minden teremhez szériafelszerelésként járnak, a többség legnagyobb örömére persze...

304998_476797975690780_2057861417_n.jpg

1. Az edzőtárs

Az edzőtársat ebben az esetben nem úgy kell érteni, mint egy normál edzőtársat, hanem azt a fajtát aki még véletlenül sem kezd bele az edzésbe. Ő csupán elkíséri a "tesót" és segédkezik neki az edzésben. Természetesen az edzés végére ő is ugyanúgy elfárad (ha nem jobban)  mint a tényleges fizikai megerőltetést átélt gyúrósunk és ezt erőteljes szuszogással és nyögésekkel fejezi ki.  Motiváció gyanánt folyamatosan buzdító szavakat skandál és amíg társa nem tud (mert ő ugye éppen eddz ) figyelni ő lelkesen méri fel a teremben szorgoskodó cicababákat. Sok vizet igazából nem zavarnak, csak ne foglalják be a nagy segédkezés közben a közelben lévő gépeket a cuccaikkal.

b55af25f1280166480dc9883908ebd71.jpg

2. Az újonc

Az a kis vézna vagy önbizalomhiányban szenvedő "öcskös" aki először jár a teremben és a fekvenyomó padnál kezd el bicepszezni majd az első arra tévedő Hulk morgására összecsinálja a gatyáját. Sokat nem időznek a teremben, mivel azt a 2-3 gyakorlatot amit netán ismernek hamar letudják és a lehető legnagyobb csöndben (van hogy az öltöző igénybe vétele nélkül ) távoznak. Többet valószínűleg nem is jönnek, mert "úgysem nekem való ez".. ráadásul "az egyik csávó nagyon csúnyán nézett rám" (tisztelet a kivételnek) Nem kell rögtön elzavarni őket, hiszen valószínűleg ők nem szándákosan csinálják a baromságokat.. csupán nem ismerik még a rendet. Ha netán kifognak egy "szakértőt" akkor még jól is jártak!

66.jpg

3. A figyelemfelkeltő

Ez a fajta nem szorítható le csak nőre vagy csak férfira... csupán annyi a helyzet, hogy az előbbiek esetében ez még élvezetes is lehet. Férfi... aki minden ismétlés közben hörög, visít és vagy sípoló hangot hallat és a lehető legnagyobb zajjal "teszi" vissza a helyükre a súlyokat. Ha megkérdezel tőle valamit a választ még a szomszéd utcában is hallják és távozáskor szintúgy a környéken lakók tudomására is hozza, hogy ő mára befejezte kőkemény edzését.
Nők.. nah igen.. mikor belibben a testhez simuló cicanadrágban és a mélyen kivágott "sportmelltartóban" onnantól kezdve az erősebbik nem képviselőinek igazán embert próbáló feladat az edzésre koncentrálni. Segítőkben nincs hiány, hiszen mindenki kérés nélkül rohan, ha szegély kislánynak segíteni kell guggolás közben. Még hasznos is lehet ez a kis tesztoszteron löket a gyengébb pillanatokban.

23.jpg

4. Az élő szivacs

Büdös.. de mint az ítélet, hisz aki már akkor leizzad, mikor még be sem ért a terembe attól nem sok jót várhatunk. Jobb esetben egy törölközővel jönnek (vagy mindjárt kettővel) rosszabb esetben pedig végigjelöli k az útvonalukat a teremben, mint Jancsi és Juliska a morzsáikkal. Nem igazán szívmelengető, ha utána kezdesz el használni egy gépet, hacsak nincs nálad egy komplett takarító szett. Nem kell, hogy köszönjön.. mert a szaga általában előbb lép be a terembe, mint ő maga. A legjobb ha megpróbáljuk messziről elkerülni esetleg egy más időpontot választunk az edzéshez (de persze ő úgyis akkor fog jönni mikor te is)

5. A szakértő

Nem igazán látszik rajta, hogy valaha járt már terem közelében, de ő mindent tud amit te esetleg nem és kérés nélkül is segít neked, ha akarod, ha nem. Miközben "eddz" nem a saját gyakorlatára figyel, hanem a tiédre és idő előtt be is fejezi azt ha úgy látja, hogy te épp elbasztad a dolgokat. Néha jó dolog, hogy ott van, mert ha esetleg nem tudsz valamit ő biztosan segít. A baj ott kezdődik mikor  a rosszabbik fajtát fogod ki, amikor a hülyeség  szorgalommal párosul és az istennek nem bírod levakarni magadról. Az a legbiztosabb ha ilyenkor elküldjük őt melegebb éghajlatokra és reménykedünk benne, hogy vette a lapot.

6. Az izomagy

Általában ő maga is ugyanakkora, mint amekkora kocsival begurult a terem parkolójába és van, hogy a táskája előbb repül be az öltözőbe, mint hogy ő besétált volna. Aki tőle kisebb arra igen csúnyán néz és közben  hegyi orkokéhoz hasonló morgó hangokat hallat, hogy ezzel is kijelölje a territóriumát. Sok esze nincs, viszont pénze és hozzá hasonló (apró termetű) spanja annál inkább. Általában csoportban járnak és kibeszélik az éppen aktuális kokszolási szokásaikat és hogy hétvégén kit és hogyan küldtek el betegállományba. Az edzésük hatékonysága általában egy újoncéval vetekszik és a tőle  10m-es sugarú körben megtalálható gépeket te épp nem használhatod!

brainbicep.jpg

7. A telefonközpontos

Gondolom őt sem kell bemutatni, mert mindenki találkozott már vele. Egy gépnél órákig időzik, mivel két ismétlés között lefolytat egy laza  meetinget valamelyik haverjával. A telefon ennélfogva mindig nála van és annak biztonságára nagyon ügyel.. olyannyira, hogy mocskos kézzel hozzá sem nyúl, ergó a vashoz se nagyon. Ha útban van egyszerűen pakoljuk arrébb miközben telefonál (valószínűleg észre sem fogja venni)

talking-cell-phone-bench-press-set.jpg

8. Az igazgató

Láttatok már férfit öltönyben vagy üzleti göncben edzeni? Edzése 10 perc és megizzadni ideje sincs. Az öltözőt még hírből sem ismeri... Igen? Nincs több kérdésem!

executive_at_gym_guy_in_suit.jpg

9. Mr. csirkecomb

Kinézetre olyan mint egy nagyra nőtt Bulldog és már a lábnap hallatára is feláll a hátán a szőr. Ő az a hobbigyúros, aki túl fárasztónak találja a guggolást és úgy konkrétan az összes lábra elvégezhető gyakorlatot, ezért ő szigorúan csak mell és bicepsz napokat tart..mert úgyis az látszik a legjobban. Nem kell velük különösebben foglalkozni.. hacsak nem a guggolóállványt használja a bicepszezéshez...

why-leg-day-is-important-007.jpg

10. A casanova

Általában jóképű, enyhén izmos hatkockás egyén, aki tisztában is van azzal, hogy az előbb leírtak rá mind illenek. Nem épp edzeni, de vadászni annál inkább szeret lejárni a terembe. Áldozatai legtöbbször az újonc szépségek, akiket az edzés befejezte előtt meghív egy protein turmixra a közeli bárba.

72894508-woman-and-man-talking-in-gym-gettyimages.jpeg

11. A fecsegők

...de nem a tipegők, hisz van hogy már közelebb állnak a nyugdíjhoz, mint az első munkanaphoz. Ááltalában az idősödő korosztályra gondolok, akik egyik gépről a másikra menetelve elmélkednek a régi szép időkről. Jobb napokat látott izomzatuk azért még büszkén mutogatják serdülő embertársaiknak és az öltözőben sem épp keltenek szép látványt anyaszült meztelenül. Minden korosztályban megtaláljuk őket és hogy belőlük nem lesz Mr Olympia az olyan biztos, mint hogy most a gép előtt ülök.

gym-talk.jpg

 

12. Az újévi malacok

... vagy fogadalmasok. Nem kell őket sem bemutatni... ebben az évben lefogyok és keményen edzek, ráadásul egészségesen is táplálkozok ezután. Két hétig tele a terem velük, majd szép lassan eltűnnek, mint az utcán felejtett biciklik.

blog_image_1_1.jpg

süti beállítások módosítása