Nagymamám imádja a kalácsokat, épp ezért is készíti őket nagy szeretettel és gyakorisággal, szinte mindig, amikor haza utazok. Sajog a szívem, amikor meglátogatjuk és a konyhájában mennyei illatok kavarognak a levegőben és nekem mindig nemet kell mondjak a finomságokra vagy tűrnöm az egész napos gyötrő hasfájást.
Megoldást kellett találnom és mivel nagymamám egészségügyi állapota már nem teszi lehetővé a hosszú sütögetéseket, úgy gondoltam, hogy ideje viszonozni évekig tartó szolgálatát és átvenni a fakanalat.
Nehéz versenyezni nagyi pihekönnyű, szuperédes, omlós, kelt kalácsával, de némi odafigyeléssel, szeretettel és egy tuti recepttel minden megoldható.
Hát tessék, itt a tuti recept:
Gluténmentes kalács
Hozzávalók:
- 1 tojás + 1 fehérje (a sárgájával majd megkenjük sütés előtt)...
- 125g laktózmentes túró
- 150g gluténmentes liszt ( én köleslisztet kevertem utifűvel)
- 30g protein por (nálam vaníliás absoRice)
- 40g kókuszolaj
- víz
- aki igényli, tehet bele édesítőt
Töltelék:
Tetszés szerint lehet bármivel tölteni. Pudinggal, csokival, lekvárral, túróval, almával, mákkal, meggyel, dióval, ...
Én avokádós muffinok tésztáját használtam fel (ha figyeled a blogot, hamarosan jön a recept).
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük (annyi vizet adunk hozzá, hogy a tészta könnyen formálható legyen), kicsit pihentetjük.
Ha az utifű eléggé megszívta magát és a tészta egy nem ragadós labdává alakult, nyújtjuk, töltjük, tekerjük, megkenjük és 180 fokon aranybarnára sütjük.
Töltelék:
Tetszés szerint lehet bármivel tölteni. Pudinggal, csokival, lekvárral, túróval, almával, mákkal, meggyel, dióval, ...
Én avokádós muffinok tésztáját használtam fel (ha figyeled a blogot, hamarosan jön a recept).
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük (annyi vizet adunk hozzá, hogy a tészta könnyen formálható legyen), kicsit pihentetjük.
Ha az utifű eléggé megszívta magát és a tészta egy nem ragadós labdává alakult, nyújtjuk, töltjük, tekerjük, megkenjük és 180 fokon aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat! :)
A bejegyzés trackback címe:
https://bodybuilding.blog.hu/api/trackback/id/tr927185805
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
benedek012 2015.02.22. 17:25:25
Croasan?
Gratulálok.
Gratulálok.
Gsnake 2015.02.25. 15:55:30
@benedek012: aztaqrva, te tényleg jól levetted a poszt lényegét.