Kevés dologgal lehet a sodromból igazán kihozni. Ezek közé tartoznak az "úgy szoktuk" típusú indoklások. Ennek megfelelően szerintem bejglit is lehet sütni áprilisban (akkor a legjobb), és a fahéjas-almás muffint sem csak a karácsonyfa alatt lehet az arcodba tömni.
Hozzávalók:
- 100 g finomra darált zabpehely
- 60 g vaníliás fehérjepor
- 150 g cukkini
- 1 tojás + 1 tojásfehérje
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- Kevés édesítő (kóstold meg menet közben, és csak akkor tegyél bele, ha nem elég édes)
- 2 kisebb alma (vagy egy nagy, vagy annyi, amennyit jónak gondolsz / épp otthon van)
- Fahéj (nagyon sok!)
- Őrölt szegfűszeg, kevés szerecsendió
- 30 g darált dió
- Kevés citromlé
- Víz (ha egyáltalán)
Előkészületek:
- A cukkinit hámozd meg, aprítsd fel pépesre.
- Az almát hámozd meg, 1x1 cm-es darabokra vágd fel.
Keverés:
- Először a fehérjeport, zabpelyhet, szódabikarbónát keverd össze egy keverőtálban.
- Add hozzá a tojást és a cukkinit, keverd össze alaposan.
- Mehet bele a fahéj meg a többi fűszer, a dió és a citromlé, majd kóstolás jön: tegyél bele édesítőt, ha nem elég édes.
- Ha nem elég pépes-ragacsos, akkor tegyél bele vizet is. Erre vonatkozólag nem tudok egzakt iránymutatást adni, mivel a cukkini víztartalma erőteljesen befolyásolja a hozzáadandó víz mennyiségét. A cukkini víztartalma meg nem állandó, ugye.
- Az almát utoljára add hozzá.
Sütés:
- Szilikonos muffinformába kanalazd be a tésztát. Háromnegyed részig tölts csak meg egy slot-ot, mert a szódabikarbónától meg fog kelni.
- A mi sütőnkben 40 perc alatt sül meg légkeveréses üzemmódban, 160 fokon.
- Sütés után hagyd a formában kihűlni. (10 perc)
A bejegyzés trackback címe:
https://bodybuilding.blog.hu/api/trackback/id/tr595965029
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.