Ugrás a tartalomhoz
feb. 23. 2018

Edzőtermi horror: felülés, bénulás

Egy brazil lágy (név szerint Marcelle Mancuso) annyira szerencsétlenül járt a függeszkedős felülés közben, hogy a nyakát törte. Komolyabb helyeken függőcsizmát használnak az ilyen gyakorlatokhoz, de a Marcelle által látogatott teremben úgy gondolta a nagy tudású személyi edzője, hogy elég lesz, ha néhány fitness szalaggal köti át a delikvens lábát. 

 nyaktores.jpg


A szalagok annak rendje és módja szerint elengedtek és Marcella fején, aztán az edzőterem padlóján landolt. A gyakorlat végül egy eltört ötödik csigolyával, számos csigolyaficammal, egy csigolyát érintő kompressziós töréssel és a négy végtagjának azonnali bénulásával járt. Szerencséjére azonnal kórházba vitték, ahol megműtötték és egy platina darabbal rögzítették vissza az eredeti helyükre a csigolyáit. A műtét utáni harmadik napon már ismét tudta mozgatni az ujjait, egy hónappal később pedig már - bár járókeret segítségével - de újra meg tudott tenni néhány lépést. A teljes gyógyulása 6 hónapig tartott, és manapság már csak úgy tekint a sztorira, mint egy rémálomra. Arról nincs hír, hogy mi lett az edzőjével, de bízunk benne, hogy legalább hatszor annyit ült az esetért a böriben, amennyit a lány a tolószékben. 


A szóbanforgó gyakorlat helyesen kivitelezve


Ha Ti is híve vagytok az ilyen gyakorlatoknak, mindig figyeljetek oda a megfelelő rögzítésre. A csizma mellett a lehető legkisebb magasság kiválasztása is csökkentheti az esetleges balesettel járó kockázatokat és az sem árt, ha olyan személyi edzőt, vagy edzőpartnert választotok magatoknak, aki a lábatokra, és nem a Facebook-ra, vagy a Tinder-re figyel.

süti beállítások módosítása