Ugrás a tartalomhoz
aug. 25. 2017

Breaking News: meghalt Rich Piana

Pár héttel ezelőtt robbant a köztudatba, hogy Rich Piana súlyos állapotban került a korházba. Hetekig kómában feküdt, míg végül szervezete ma augusztus 25-én végleg felmondta szolgálatot. A testépítőnél azóta házkutatást is tartottak, mialatt több illegális szert is lefoglaltak tőle. Nem meglepő, hiszen több vidójában is nyíltan vállalta a szteroidhasználatot. Ezekben a videókban elismerte, hogy óriási dózisokban szedte a szteroidot, ami mellé olykor növekedési hormon is párosult. Orosz rulett volt az élete és legbelül a testépítő közösségek is tudták, hogy ez lesz a vége. Mégis egy nagyon szimpatikus és őszinte embert veszítettünk el személyében. Saját táplálékkiegészítő brandje is van, aminek a sorsa ezek után ismeretlen.

rich-piana-dies-passes-away-death.jpg

Rich Piana élete

„Bármi áron, bármibe is kerül.”

Ez volt az ő mottója. Következésképp az életét tette fel erre a sportra és bizony nem is féltette azt, amikor szteroidokkal és növekedési hormonokkal telítette szervezetét. Első nagy testépítő versenye nagy fordulópont volt az életében, de olyannyira nem érdekelte eredménytelensége, hogy tovább folytatta a kokszolást, felépítette saját brand-jét miközben egyetlen egy cél lebegett a szeme előtt: a legnagyobb testépítőnek lenni a világon.

Videójában beszámolt arról, hogy a legőrültebb ciklusában – amit egyébként a bevezetésben említett versenye előtt vitt végig – minden 1,5-2 órában, összesen 12 alkalommal evett egy nap. Egy-egy étkezésen elpusztított 2 egész csirkemellet, 8 tojás fehérjét és 2-3 csésze rizst. Emellett természetesen az edzéseket sem aprózta el: elmondása szerint napi két súlyzós edzést végzett, ami mellé 2 kardiót is beiktatott. Mindennek köszönhetően ebben az időszakban 21 kg tiszta izmot pakolt fel magára.

rich-piana-haters.png

27 éve hasznát szteroidokat

Ez a szám azért is egészen elképesztő, mert hallottunk már olyan testépítőről, aki első versenyére sem tudott kiállni, mert egész egyszerűen belehalt a kúrájába. Piana ezt kb 27 évig bírta. Igaz kúra szerűen, stáb segítségével, ellenőrzés alatt tette ezt. Hol növekedési hormont, hol tesztoszteront, hol pedig synthol-t is (igaz utóbbiról azt nyilatkozta, hogy csak kipróbálta). És, hogy mindez miért érte meg a kockázatot? Többször hangoztatta már, hogy döntéseit felvállalja és semmit sem bánt meg. Óriási sikereket ért el a szteroidok segítségével, kezdve a Mr. California címmel, amivel kivívta magának a hírnevet, ettől kezdve pedig egyenes út vezetett a saját táplálékkiegészítő márkájáig.

Piana valamiért mégis egy pozitív figura volt

Valószínűleg azért, mert soha nem tagadott. Döntéseit felvállalta és tapasztalatait elmondta. Jó példa erre a szteroidok mellékhatásáról szóló videója, ahol elmondja, hogy a növekedési hormonok miatt 3 számot nőtt a lába, megnőtt a fejtérfogata, 2 cm-el lett szélesebb a csuklója, és ami a legmegdöbbentőbb, amitől jómaga is félt az a szívméret, koponya és gyomor növekedése. 

Halálának pontos oka számunkra ismeretlen, de valószínűleg az előző mondatban foglaltak egyike okozhatta a halálát. Rich Piana 46 éves volt. Nyugodjon békében! 

süti beállítások módosítása