Ugrás a tartalomhoz
jún. 12. 2016

Itt a 1,5 hetes zsírégető kihívás

Nyakunkon a nyár, kezdődik a strandszezon Te pedig épp azon agyalsz, hogy a sok edzés ellenére még mindig akad egy kis felesleg deréktájékon? A jó hír az, hogy még van 1,5 heted, amíg beköszönt a naptári nyár, ami most úgy tűnik 30 fokos meleggel fog érkezni. A rossz hír viszont az, hogy ebben a 1,5 hétben a beledet is ki kell hajtanod, ha látható eredményt akarsz felmutatni. Segítségképp viszont egy zsírégető kihívásra invitáljuk, mert tudjuk, hogy célok nélkül minden baromi nehéz. Habár ez most így is baromi nehéz lesz, hiszen három összetevő szükséges a leghatékonyabb zsírvesztéshez és ha az egyiket is félvállról veszed, akkor bizony kiestél a játékból, mert a határidő így is nagyon szűkös, amibe nem fér bele egyetlen egy botlás sem. 

burn-fat-q_main.png

A zsírvesztésben segítségünkre szolgál majd pár zsírégető formula. Ám mielőtt eszeveszett fogyitabletták rendelésébe torkollna ez a challenge, nagyon fontos megvizsgálni, hogy nem-e egy felépített béna marketinges átveréssel találod szembe magad, amelyben azzal kecsegtetnek, hogy x hónap alatt 10x súlyfeleslegtől tud megszabadulni az ember, amihez elégséges, ha otthon ülsz a kanapédban az Euro 2016-ot nézve. Sajnos rengeteg ilyen oldallal találkozunk a mai napig, ahol ezek a sültgyökerek fogyást vagy izmosodást ígérve, arra lobbiznak, hogy minél hamarabb rendeld meg a „csodaszert”, mert ha xy-nak összejött, akkor Neked is simán sikerülni fog. Ezt tetőzik még azzal, hogy beraknak egy előtte-utáni képet, ami végleg meggyőzi az áldozatot. A legrosszabb esetben pedig hírességet is felkarolnak, ami még hitelesebbé teszi a dolgot. Habár ez ritka, mert erre már nincs kerete az agyfurkász bandának. Az viszont egyáltalán nem ritka, hogy elfelejtik odaírni a páciens diétáját és edzéstervét, ami mellé szedte ezt a bogyót és ki tudja, mennyire befolyásolta, ha befolyásolta egyáltalán a súlyveszteségét.

Miután megtanultuk/felelevenítettük a „csodaszerek” emberfeletti erejét és két lábbal leereszkedünk a földre, lássuk milyen valós lehetőségeink vannak a zsírfeleslegek eltüntetésére.

1. Diétázz, mint egy kiéhezett oroszlán

Inkább koplalj ha értéktelen kajáról van szó, az marad a hiénáknak, de zabálja ha értékes hús van terítéken. Hiszen ne feledd, hogy már csak 1,5 heted van. Nem fér bele a csalónap és az éjszakai „csak benézek a hűtőbe, nincs e valami könnyű kaja”. Emellett, viszont hatványozottan figyelni kell a fehérjebevitelre, nehogy átess a ló túl oldalára. A felépített izmokat nem kellene pont a célegyenesben leamortizálni.

12148684685_b8b8766767_b.jpg

2. Kardiózz minden nap

Egyik zsírégető sem működik fizikai aktivitás nélkül. A zsírégető nem egy csodaszer. Önmagában semmit sem ér. Iktass be tehát minden napra egy-egy kardió jellegű mozgást. A legjobb lenne, ha intervall típusúak lennének (sprintek vagy ugrálókötelezés). Aki súlyzós edzést végez, az most kapaszkodjon meg, mert az edzés erre a 1,5 hétre 3 órásra fog gyarapodni. Mivel nagyon szorít a határidő, nem teheted meg – ami egyébként ideális lenne-, hogy az egyik nap kardiózol a másik nap pedig gyúrsz. Ilyen esetekben a kardiós tevékenységet érdemes a súlyzós edzés után végezni, mert az edzés közben megemelkedett növekedési hormon szintnek köszönhetően dupla olyan eredményes a zsírégetés, mint a súlyzós edzés előtt. Én erre a 1,5 hétre azt javasolnám, hogy felejtsd el az izolációs gyakorlatokat és támaszkodj inkább az alapgyakorlatokra, mert egyrészt nem fogod bírni szusszal, másrészt az alapgyakorlatokra (guggolás, felhúzás, húzódzkodás, tolódzkodás) jellemzően, azokat vagy saját testsúllyal hajtjuk végre vagy pedig nehezebb súlyokat használunk hozzá, ami nagy oxigénfelvételt gerjeszt, így gyorsabban előkészíthetjük testünket a zsírégetésre.

high-intensity-interval-training-hiit.jpg

3. Használj zsírégetőket

Ha a fenti két szabályt szigorúan betartod, akkor működni fognak a zsírégetők. A legtöbb zsírégető tartalmaz L-karnitin-t, ami nem egy újkeletű fejlesztés. Az L-karnitin-nak nagy szerepe van a zsírszövetek mobilizációjában. Előfordulhat, hogy a megemelkedett oxigénfelvétel rovására mennek az L-karnitin raktáraink, ezért érdemes azokat pótolni. Mi kétféle módot ajánlunk erre. Az egyik egy kényelmesebb megoldás tabletta formájában a másik pedig egy folyékony halmazállapotú igazán ínyenceknek való 500 vagy 1000 ml-ben kapható formula.

L-Karnitin tablettás és folyékony kiszerelésben

Az L-Karnitint a fizikai ativitás előtt kell használni, mert nagyon hamar felszívódik. Ha épp úton vagy az edzőterembe, akkor a folyékony vagy a kapszula forma a lehető legjobb választás. Amikor már elkezded a súlyzós edzést, az L-Karnitin már szinte kérni fogja, hogy a tested fizikai aktivitásba kezdjen. A nagy igénybevételnek kitett sportolók általában a tabletta formát kedvelik jobban, mivel az lassabban szívódik fel, de esetünkben a folyékony formula még kedvezőbb lehet, hiszen a súlyzós edzést követően a kardió előtt extra L-karnitin-el segíthetjük a zsírbontást. 

373028311_gym-beam-l-carnitine-tabs-1000mg.jpg 392326968_gym-beam-l-carnitine-1000ml-150000mg-l-1000ml-150000mg-l.jpg

 

CLA tablettás kiszerelésben

Ez idáig nem esett szó a CLA zsírégető hatásáról. Ha viszont szeretnénk biztonságban tudni a kemény munkával felépített 3616.jpgizomszöveteinket, akkor a CLA lesz a te terméked! A CLA 1000 mg egy természetes anyag, amely stimulálja a zsírsejtek lebontását és hat a testsúlycsökkenésre. A CLA egy konjugált linólsav, természetes receptúrával,
amely hatékonyan segíti elő a zsírégetést. Egyfajta kapuként működik, amely megakadályozza a zsírnak, hogy belépjen a zsírsejtekbe. A zsír ahelyett, hogy a zsírsejtekben rakódna le, átmegy az izomsejtekbe, amely az energiatermelés során ég el. Tudományosan igazolt, hogy a CLA segít csökkenteni a testzsírt és növelni a tiszta izomtömeget. A CLA csökkenti a sejtekben a zsírlerakódást és megakadályozza a túlzott elhízást. A gyorsított zsírégetés elősegíti az izmok energiaellátását, aminek következtében megnő a tiszta izomtömeg. 

Ne legyenek illúzióink

Ezek a termékek jól alkalmazkodnak testünk ingereihez és bekapcsolódnak a kémiai folyamatok lezajlásába, de mindez mit sem ér, ha a kanapén ülve várjátok a sültgalambot. A fent leírt kemény diéta, az edzésforma és zsírégető formulák hármasa szükséges ahhoz, hogy a leghatékonyabban induljon meg a zsírveszteség. De, hogy necsak szófosás legyen az akció, tapssztaljátok ki Jómagatok. Tartsátok be a három alapszabályt és 1,5 hét múlva gyertek vissza, írjátok meg a tapasztalatokat és ha a komoly diéta, edzés és zsíregető ellenére sem sikerült ebben a 1,5 hétben legalább 2 kg-ot leadni, akkor meg lehet kövezni minket. Addig is sok sikert, még több kitartást és ne csaljatok, mert végső soron úgyis magatokkal fogtok kitolni! 

 

süti beállítások módosítása