A saját müzli keveréknek számos előnye lehet. Egyrészt mi saját magunk választhatjuk ki az alapanyagokat, ezáltal a problémás összetevőket kiküszöbölhetjük. Másrészt a saját ízlésünk szerint készíthetjük el a reggeli vagy esti rágcsálnivalónkat. Íme a recept:
Hozzávalók:
- zabpehely
- diófélék (tetszés szerint)
- szárított gyümölcs (tetszés szerint)
(Itt megjegyezném, hogy a Lidl-ben kapható kék csomagolású mix, amiben mogyoró, mandula, kesudió és mazsola van, én ebből használtam fel 2 csomagot + szárított cseresznyét és barackot)
- tej (nálam rizstej)
- 2 banán
- 2 e.k. méz
- 1 e.k. utifű maghéj (elhagyható, én azért tettem bele, mert összeragasztja a masszát és én nem használtam mézet)
Elkészítés:
A magokat egy tepsin elterítjük és betesszük sütni 160 fokra. Folyamatosan figyeljük, hogy ne égjen meg. A banánt pépesítjük.
Ezután minden összetevőt összekeverünk egy tálban. annyi tejet adjunk hozzá, hogy nedves legyen, de ne túl vizes, tehát ne álljon a tejben, csak szívja meg magát.
Egy sütőpapírral (az a biztos, ha azt is kikenjük, mondjuk vajjal vagy szilikonosat használunk) kibélelt magasfalú tepsibe kanalazzuk és kézzel jól belenyomkodjuk (azért kézzel, mert így jobban össze tudjuk nyomni és nem maradnak köztük légbuborékok, amiktől később szeletelésnél széthullana).
190 fokon sütjük, míg a teteje meg nem barnul.
Hagyjuk kihűlni és utána felvágjuk.
Jó étvágyat hozzá :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
2015.10.10. 13:20:34
Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2015.10.10. 20:19:22
Utifű maghéj hol kapható?