Ugrás a tartalomhoz
feb. 20. 2015

A proktológiára jutottunk miattatok! (18+)

Nemrég egy proktológiai klinikáról kerestek meg minket és kérték, hogy hívjuk fel a figyelmet az aranyér betegségre, ami a testépítőknél és erőemelőknél nagyon gyakran előfordul. A gond alapvetően nem is maga a betegség és annak kezelése - ami rendszerint egy vizsgálat után pár alkalom alatt orvosolható, persze, csak ha időben fény derül rá - hanem az, hogy nagyon sokan félnek az ilyen jellegű vizsgálatoktól és habár a baj már nagy, mégsem mernek elmenni és megnézetni egy szakorvossal. Noha az érintett klinika csak annyit kért, hogy egy cikkben említsük meg a témát, mi arra gondoltunk, hogy legalább annyira kemények leszünk az aranyeres kivizsgálással kapcsolatban, mint a teremben és ahelyett, hogy nagy bőszen és hitelt abszolút nem érdemlő módon írtunk volna egy posztot róla, inkább elmentünk és megkértük Őket, hogy vizsgáljanak meg minket, hogy bemutathassuk Nektek egy videón keresztül, hogy hogyan zajlik egy ilyen "ellenőrzés" és milyen könnyen túl lehet élni.

Valószínűleg mindannyiunknak van olyan ismerőse, aki előszeretettel mesélte, hogy milyen városi legendákat hallott a proktológiáról úgyhogy nem is csoda, hogy sokan a közelébe sem mernek menni, pedig higgyétek el, hogy egy rendkívül egyszerű és fájdalommentes vizsgálatról van szó! Hallottatok már a fogorvosról? Nettó 20 perc fúrás-faragás-szenvedés, mégis elmentek, ha már fáj! Proktológia? Odamész, 5 percig beszélgetsz, lefekszel, átesel egy 1,5 perces fájdalommentes vizsgálaton, felkelsz, beszélgetsz még 5 percet, aztán mész haza. Nem hiszed el, hogy csak ennyi? Tudtad, hogy ettől rettegsz teljesen indokolatlanul? Nézd meg a videónkat, rájössz magadtól:

 

 

Látjátok? Túléltük-túléltem, most is egész és egészséges emberként írom ezeket a sorokat, pedig átestem egy vizsgálaton, ami nem csak az aranyér szempontjából, de más, egyéb betegségek miatt is nagyon fontos, hiszen szűrővizsgálatként is funkcionál. Könnyen kiderülhetnek így a különböző, a végbelet érintő problémák, a prosztatával kapcsolatos elváltozások és egyéb, a területet érintő esetleges rákos elváltozások is, úgyhogy ha nincs aranyeretek, vagy bármilyen más panaszotok, akkor is érdemes 2 évente elmenni egy ilyen vizsgálatra, pláne, hogy a statisztikák alapján Magyarországon rohamtempóban nő a végbélrákban elhunyt emberek száma, akik egy időben elvégzett szűrővizsgálatnak hála talán még ma is köztünk lehetnének. Ne parázzatok, vizsgáltassátok meg magatokat, higgyétek el, a teremben ezerszer keményebb dolgok várnak Rátok heti ötször, ez a 2 évente 12 perc semmi ahhoz képest!

Mikor érdemes elmenni?

- Ha bármilyen furcsa, nem megszokott tünetet tapasztaltok magatokon
- Legalább 2 évente, ha van panaszotok, ha nincs

Milyen betegségeket tud diagnosztizálni és gyógyítani egy proktológus?
- Az aranyeret és azzal kapcsolatos kellemetlenségeket
- Tud segíteni a székrekedéses problémákkal kapcsolatban, ami a táplálékkiegészítőknek "hála" sokunkat érint
- A végbélt érintő egyéb betegségeket: végbélrepedést, végbélsipolyt
- Felderíthet különböző, a környező területeket érintő rákos megbetegedéseket ezért szűrővizsgálatként is kiváló

Drukkolunk Nektek és reméljük, hogy a videóval sikerült mindenféle mendemondát és rémtörténetet kitörölnünk a fejetekből és a következő szűrővizsgálatunk során már Ti is ott fogtok csücsülni a váróteremben :) Ha van olyan vizsgálat, amitől rettegtek, írjátok meg nyugodtan kommentben és elmegyünk arra is ha ezzel motiválni tudunk Titeket és elérni, hogy az emberek ne csak a sportokra, hanem az orvosi vizsgálatokra és szűrésekre is nyitottak legyenek, hiszen ez mindannyiunk érdeke.

süti beállítások módosítása