Ugrás a tartalomhoz
júl. 18. 2018

Ronnie Coleman a Király

Július 17-én adták ki DVD-n a Ronnie Coleman-ről szóló dokumentum filmet. A 93 perces filmben a nyolcszoros Mr. Olympia testépítő életét láthatjuk. Főként a jelenről szól és arról, hogy Ronnie milyen kínkeservesen éli meg a mindennapjait fájdalmai közepette. A filmben vannak visszautalások a múltjáról is, például arról a fordulópontról, amikor Jay Cutler 8 év után letaszította a trónról. Nyilatkoznak benne olyan neves testépítők mint Kevin Levrone vagy Shawn Ray. A filmben megszólal Ronnie ortopéd szakorvosa, aki részletesen elmondja a testépítő gerincproblémáit. 

hqdefault.jpg

Ronnie Coleman profi testépítő felett kétségtelen, hogy eljárt az idő. Az évtizedeken át tartó edzések súlyosan károsították a gerincét és egyéb ortopédiai elváltozásokat okoztak csontozatában. 

  • 2007-ben kezdődtek fájdalmai, ekkor eltávolították az L4-L5-ös csigolyáját
  • 2011-ben az ágyéki L3-L4-es csigolyák nyomáscsökkentő dekompresszióján esett át
  • 2014-ben helyreállították a bal és a jobb csípőjét 2-4 csavarral
  • 2015-ben pedig az L3-L4-es csigolyák fúzióját hajtották végre rajta

hip_surgery_comment.jpg

Mindezek az ortopédiai elváltozások és sérülések Coleman brutális edzéseinek köszönhetők. Sokszor önmagát nem kímélve guggolt eszméletlen mennyiségű súlyokkal. Ennek melléktermékei a fent említett sérülések. Ennyi áldozattal járt a 8 Mr. Olympia cím és számos alacsonyabb nívójú díj, valamint a szponzori juttatások, melyekből nem csak, hogy megélt, de a mai napig fényűző életet folytat. Kérdés, milyen áron?! 

Természetesen erre is adott már választ a bajnok. Habozás nélkül ezt felelte az újságíróknak: 

Egy percig sem kételkedem abban, hogy megérte-e.

A film azért is egyben megrázó és motiváló, mert mindezek ellenére Ronnie nem hagyta abba az edzést. Mindennapjait edzéssel kezdi és a fájdalmai miatt 4 óránként fájdalomcsillapítókat szed. Az edzések mellett turnézik is. Évente minimum 100 napot tölt utazással és egy pillanatig sem fukarkodik amikor a rajongóival közös fotót készítenek. Erről így nyilatkozott: "Most már hivatalosan is a felépülés rögös útjára léptem. Szeretem a családomat, a rajongóimat, és a barátaimat, és nélkületek, srácok, talán nem is léteznék.”

Aki a fentiek alapján kedvet kapott a Ronnie filmhez az megveheti, vagy megnézheti az előzetest. Természetesen mi csak a DVD-t ajánlhatjuk, de aki nem tud angolul, egy kis nyomozás után kiderítheti, hogy ki töltötte fel a youtube-ra feliratosan az első 3 részt. 

Light Weight Baby!