Következő sütim is liszt, cukormentes. Nagyszerű őszi desszert lehet.
„Piskóta” hozzávalók:
- 3 tojás
- 10 dkg őrölt mák
- 3 evőkanál lenmagpehely
- 3 evőkanál útifűmaghéj
- fahéj
- édesítőszer
- késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítése:
A mákot, a lenmaglisztet, édesítőszert, tojássárgáját és a szódabikarbónát összekeverjük.
Tojásfehéréjét habbá verjük és összekeverjük őket óvatosan
Szilikonos sütőformába tesszük, előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Esetleg konyharuhával letakarhatjuk, hogy elkerüljük a kiszáradást.
Ezt a piskóta alapot bármilyen krémmel megkenhetjük. Az első amit kipróbáltam, a képen látható fahéjas csoda volt!
Fahéjas-almás-diós krém
Hozzávalók:
- 1 alma
- őrölt fahéj
- édesítőszer
- 2 kanál útifűmaghéj
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk és ledaráljuk. Hozzátesszük az édesítőszert, útifűmaghéjat, fahéjat és elkeverjük és kicsit összefőzzük.
Ahogy elkészült, mehet rá a sütire.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.