Ugrás a tartalomhoz
feb. 09. 2017

Motiváció kell? Nézz meg egy videót!

A motivációs videók értelem szerűen azért készülnek, hogy motiválják az embereket. Az élet számtalan területén szükségünk van motivációra, így az edzésben is. Egyszerűen motiváció nélkül nem megy az edzés. Biztosan voltál már te is alul motivált, nem voltkedved edzeni, de megnéztél egy edzésről szóló motivációs videót és mintha kicseréltek volna, máris harcra készen álltál. Elhatároztad, hogy csak azért is megküzdesz a vasakkal.

hqdefault29.jpg

Az élet és az edzés sem mindig fenékig tejfel, akadnak bennük hullámvölgyek rendesen. Van, aki külső segítség nélkül is könnyedén átlendül ezeken és van olyan ember is, akinek jól esik pár biztató szó vagy egy kis vállveregetés.A motivációs videók nagyszerű megoldások a motiválatlanság eloszlatására. Hála az égnek, a videó megosztókon rengeteg ilyen anyagot lehet találni és rengeteg sportágról készítenek ilyen videókat.

Amit adhat egy lelkesítő videó, azt sokszor senki más nem tudja megadni. Erőt ad az edzéshez, a kihívás leküzdéséhez. A videóban látott tartalom annyira felspannolhat, hogy az edzésben nyújtott teljesítményed is megnőhet. Az edzés nem csak a test erejéről szól, az elme is nagy szerepet játszik abban, hogy mire vagy képes az edzésben.

Amikor nézed a videót, hallgatod a videó alatti zenét vagy szöveget, könnyedén átszellemülhetsz. Szeretnél te is nagy teljesítményeket nyújtani, szeretnél egyre jobb lenni.

Akad olyan, aki azt mondja, hogy aki ilyen videókat néz, az nem lehet sikeres, az nem tudja elérni a céljait. Ez nem igaz. Tény, hogy a belső motiváció a legfontosabb, de ki nem volt úgy, hogy külső forrásból merített erőt? Még a legnagyobb testépítők, és egyéb sportágakban tevékenykedő sportolók is használnak külső motivációt.

Az első videó, amit az edzésről láttam az egy street workouttal foglalkozó Hannibal for King videó volt. Ámulatba ejtettek a videóban látott mozdulatok. Ez volt az első olyan élményem, ami motivált az edzésre. És ezt az élményt egy videó adta.

Nagyon jó dolognak tartom azt, amikor egy ember motiválja és bátorítja a társait. És ha ezt egy videó elkészítésével és megosztásával teszi, talán a legjobb módját választotta annak, hogy erőt adjon másoknak. Van, aki inkább a vizuális behatásoktól lesz motivált, van, aki a hangoktól, zenéktől, mások egy lelkesítő beszédtől. A motivációs videók nagy előnye, hogy mind vizuálisan, mind hangilag segíthetnek. Ezért egy videó jó lehet egy olyan embernek is, aki inkább a látott képektől lelkesül fel és olyannak is, aki inkább a halott hangoktól.

Én azt tanácsolom, hogy edzés előtt és alul motiváltság esetén nézz meg egy jó motivációs videót. Valószínűsítem, sokan így teszik, és ha esetleg te eddig nem alkalmaztad ezt a módszert, akkor ezentúl nézz motivációs videókat. Biztosan nem bánod meg.

Végezetül pedig a hardcore arcoknak egy más szellemű motivációs anyag: 

süti beállítások módosítása