Ugrás a tartalomhoz
júl. 19. 2016

Jaj, úgy élvezem én a strandot - Sport11 beszámoló

A Sport11-nek hála lehetőségünk volt egy 4 fős csapatot delegálni egy vasárnapi habzsi-dőzsire a Sport11 szabadidő és rendezvényközpontba. Hogy hogy érezték magukat? Az alábbi beszámolóból kiderül! :)

"Strandokról, rekreációs és sportközpontokról kritikát írni nem könnyű dolog. Pontosabban nekem biztosan nem az, aki futásban és bicajozásban élem ki magam, ha pedig tartósan 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, már pingvinekkel álmodok, és keserűen ébredek. Mindez elsőre magyarázkodásnak tűnhet (sőt, az is), azonban összességében értelmezhető pozitívumként is, hiszen egy dolog biztos, semmivel sem tudok többet elmondani, mint ami bárki számára egyértelmű választ adhat arra a kérdésre, miért érdemes ellátogatni a Sport11-be egy kellemes nap reményében.

13728518_10208966884223201_261315113_o.jpg

Hogy miért fókuszálok leginkább a mindennapi látogató élményeire, annak persze más oka is van, a Sport11 hatalmas intézmény. 43.000 m2-en terül el, van uszoda és wellness-részleg, edzőterem, 2000 m2-es sportcsarnok, műfüves labdarúgópályák, squashpályák, teniszcentrum, szabadtéri kosárpálya és strandröplabda. Egyértelmű tehát, hogy nem csak az alkalmi látogatókra számítanak. A centrum hacsak hobbiból sportolóknak és a komolyan fejlődni akaróknak egyaránt jó hely, ugyanis a kikapcsolódás mellett a sportoktatásra is komoly figyelmet fordítanak. Úszásoktatástól a squash-kiképzésen és a személyi edző biztosításán túl akár még Thai Box-edzésre is járhat az ember, hogy aztán némi szaunázással vagy épp masszázzsal tegye fel a koronát a napra.

A XVIII. kerületből nagyjából 35 perc alatt jutottunk el autóval a Kánai útra, ez gyakorlatilag a XI. kerületi Tóváros lakóparknál található, a budaörsi reptérhez közel. A 35 perc autóval nem sok, valószínűleg tömegközlekedéssel innen, Dél-Pestről azért lényegesen több időt vett volna igénybe ez a kirándulás, de a városközpontból vagy a budai kerületekből BKV-val is viszonylag gyorsan és könnyen megközelíthető. Rögtön megtetszett, hogy a Sport11 valóban sokkal inkább egy önálló központ, mint egy város organikus része, hogy kicsit ki lehet szabadulni a budapesti pörgésből, hogy a Kamaraerdő fáit nézheti az ember a medencéből. (Egyébként 650 ingyenes parkolóhely vár a vendégekre, ami szuper, de a felszíni parkolás nekem ennyire szép környezetben azért kicsit zavaró volt.) 

Az épület maga kellemes, hatalmas terek vannak, a személyzet pedig kedves, segítőkész. Az öltözők kulturáltak, a vizesblokkok is magas színvonalat képviselnek. Az értékek tárolására külön helyiségben lehet szekrényeket igénybe venni. Egy apa, aki egyedül jött 7-8 éves kislányával meglehetősen furcsa perceket szerzett. Hiszen nyilván felnőttként nem fogok addig öltözni, míg egy kislány van a helyiségben, ugyanakkor gyorsan át is futott a fejemen, hogy én vajon mit tudnék kitalálni egy ilyen helyzet kezelésére. Az apukákra, akik ekkora lánygyermeküket egyedül viszik például strandra, nincs felkészülve Magyarország. De lehetséges, hogy erre is lett volna megoldás a helyszínen, csak sem az apa, sem én nem tudtunk róla. Ellenben, ahogy az kiderült kevéssel később, a kisfiús anyukáknak van arra külön terem, hogy a fiúkat ott öltöztessék át, elkerülve a kellemetlenségeket, amiért hatalmas piros pont jár. Itthon kevesen figyelnek az efféle részletekre.

 13692142_10208966884583210_578391408_o.jpg

 Mi strandolni jöttünk, amire három medencében van lehetőség, ezek közül egy az épületen belül található, míg a másik kettő az ég alatt, de könnyűszerkezetes tető emelhető föléjük, talán téliesíthetőek is, ha jól gondolom. A benti medencében épp babákkal fürödtek apukák, illetve nem csak fürödtek, hanem mindenféle gyakorlatokat hajtottak végre, a babaúszást vezető hölgy vezénylésével. Egyszerre volt nagyon szívmelengető és a szó legpozitívabb értelmében vicces a kép. Mi a pezsgőfürdőben ücsörögve boldogan néztük a kigyúrt, tetovált férfiak és a néhány hónapos apróságok közös attrakcióját. A kinti medencék egyike nagy úszómedence, míg a másik, melegebb vizű inkább szolgálja a lazulást. Az irányított áramlás, a csobogók, a csúszda kicsiknek és nagyoknak egyaránt klassz, bár utóbbi használata során bennünket azért többen is megbámultak. De láthatóan a gyerekeknek azért tetszett, hogy vannak, akik 30 fölött is rászánják magukat a konszolidált csúszkálásra.

Büféből kettő is van. A lenti klasszikus strandkajával szolgál. Lángostól a hekken át a hamburgerig tart a kínálat, alkoholmentes és alkoholos italok is vásárolhatóak náluk. Az árak szolidak, az étel minősége sem rossz. Viszont ezen a napon komoly sorban állás várt a fogyasztani vágyókra, asztalból és székből pedig nagyon kevés állt rendelkezésre. Úgy tűnt, sokkal kisebb forgalomra számított a tervező. Ezen fontos lenne változtatni a későbbiekben. Ellenben nagyon örültem neki, hogy a szelektív hulladékgyűjtésre odafigyelnek.

A kinti rész esetében én kicsit kevésnek találtam a naptól védett területet és soknak a díszkövet, jó lenne még zöldfelület, fák és fű egyaránt. A kávézó viszont szuper volt. Mivel erre lent a büfé környéken nem nagyon hívja fel a figyelmet semmi, csak kevesen mennek fel erre a kényelmes és barátságos helyre, ami akár bent ülünk le, akár a teraszon, nagyon szuper. Persze a választék sem azonos a lenti büfé kínálatával, de mi kiválóan éreztük magunkat a finom kávék és helyben készített gyümölcslevek között. Az árak pedig itt is meglehetősen barátságosak voltak.

Némi szaunázás után, délután 5 körül indultunk haza. A Sport 11-ben töltött órákról elmondható, hogy bár közel sem használtunk ki minden lehetőséget, így is nagyon jó programnak bizonyult. Minőségi kikapcsolódást biztosít a létesítmény, budapesti viszonylatban nagyon is jó áron."

süti beállítások módosítása