Remélem szólhatok testépítő társaim nevében análkül, hogy megorrolnának – noha a konyhai alap rutin számunkra legalább annyira fontos, mint az edzőtermi – ha azt mondom, hogy nem vagyunk egy nagy szakácstündérek. Persze remekül fűszerezzük a csirkemellet és el tudjuk készíteni megannyi variációban, valamint a tojást is hófehérre pirítjuk, de azért nem árt, ha néha kibővítjük a szakácskönyvet valami desszerttel is. Nem lesz egy igazi ínyenc és nem fogunk az ízek világában elmélyedni, viszont egyszerű lesz, gyors és még a sütőt sem kell előmelegíteni.
Hozzávalók:
- 1 csésze zabpehely
- 3/4 csésze tejsavó fehérje por
- 1/4 csésze apróra vágott mandula
- 1/2 evőkanál vanília kivonat (opcionális)
- 1/2 csésze víz
- 1 evőkanál mandula vagy mogyoróvaj (opcionális)
Elkészítés:
1. Keverjük össze a hozzávalókat egy tálban, amíg szépen össze nem áll.
2. Miután az összetevőket jól eldolgoztuk, szedjük ki a tálból egy tepsibe, és tegyük a mélyhűtőbe körülbelül 30 percig.
3. Gyakorlatilag készen is vagyunk. Vágjuk formákra és tároljuk hűtőben az elkészült zabfalatokat.
Az alapanyagokat extra hozzávalókkal kiegészíthetők:
- A 1/4 csésze apróra vágott mandula helyettesíthető akár egész magvakkal vagy diófélékkel (tökmag, len, chia)
- 1 teáskanál kókusz liszttel (ha a keverék egy kicsit túl nedves, és nem csomósodik megfelelően.)
Egészségetekre! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.