Az megvan, amikor a 4 év alatti gyerekek marha nagy (mármint hozzájuk képest) kartondobozokat pakolgatnak és lelkesen magyarázzák, hogy "ház", "kamion", "ágy", tökömtudja? A kartondoboz bármi lehet, ha elképzeled. A diétában sincs ez másképp, egy kis képzelőerő és a fűszeres vaníliás shake bármi lehet. Ezúttal tejszín lesz. Ne, ne zárd be a böngészőt, megígérem, hogy finom lesz.
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb - aki nem szereti, annak mell
- Bors
- Fokhagyma-granulátum. Igényesebbek pucoljanak fokhagymát, aztán nyomják át fokhagymaprésen. Legalább 2 gerezdet csirkecombonként. Aztán mosogassanak, úgy kell nekik!
- Szerencsendió reszelve
- 2 evőkanál zabkorpa
- 3,5 dl víz + egy mérőkanál vaníliás fehérjeporból shake
- 2 evőkanál kókuszzsír (folyékony halmazállapotban értendő)
- 100 g light kemény sajt lereszelve (pl. trappista)
- Csalóknak: 2 lapos kávéskanál ételízesítő + 40 fekvőtámasz büntetésből.
"Tejszín" elkészítése:
- 1. lépés: a hit megerősítése, tetszőlegesen választott egyházban, illetve abban, hogy amit most fogunk csinálni, az tényleg tejszínre fog majd emlékeztetni.
- 2. lépés: a vésztartaléknak vásárolt light tejszín kukába helyezése. Nem viccelek, tejszínt csinálunk, akárki meglássa.
- 3. lépés: shakerben csinálj shaket vízből és a vaníliás fehérjeporból.
- A zabkorpát és a kókuszzsírt keverd össze egy kis lábasban jó alaposan. Adj hozzá először egy nagyon kevés shaket, keverd el. Ismételd ezt meg ötször, ez után már bátrabban adagolhatod a shake-et. Addig csináld ezt, amíg az összes shake-et bele nem öntötted a lábasba. Folyamatosan keverd, az a cél, hogy egy nagyjából homogén állagú lötyi képződjön a lábasodban.
- Nagy lángon kezdd el főzni a produktumot, folyamatosan kevergesd. Amikor már gőzölög, vedd közepesre a lángot és főzd tovább folyamatos keverés mellett. Hígabb tejszín állagot szoktam megcélozni, ez a hőfok közepesre vétele után kb. 5 perc múlva jő el. Ha neked nem elég sűrű még ekkor, főzd tovább pár percig. Ha még mindig nem sűrűsödik, akkor legközelebb próbáld meg a recept elején a "Hozzávalók" fejezetben felsorolt alkotóelemeket felhasználni;)
- Tűzről levéve "ízlés szerint" (=1 kis kanál) lökjél bele egy adag fokhagyma granulátumot és néhány reszelésnyi szerecsendiót. Kóstold meg. A harmadfokú égési sérülések kiheverése után újra kóstold meg. Ha kell, fűszerezd még egy kicsit. Nem kell nagyon-nagyon fokhagymás-szerecsendiósnak lennie, nincs azzal baj, ha érződik egy kicsit az édes íz.
Csirkecomb-implementáció:
- Sütőt kapcsold be, légkeveréses 170 fok.
- Csirkecombokat tedd be egy tepsibe. Nem baj, ha jó szorosan vannak.
- Fűszerezd a résztvevőket: bors, fokhagyma(granulátum), csalóknak ételízesítő is.
- Nyomj le büntetésből 40 fekvőtámaszt.
- A csirkék közé, köré öntsd a "tejszínt". A csirkék felszínét lehetőleg kíméld meg, mert különben lejön a fűszer.
- 45 percig kell sütni / amíg megpuhul.
- Ha itt az idő, állítsd át a sütőt olyan fokozatra, ami felülről nyomja a meleget.
- Szórd meg reszelt sajttal a csirkét és tedd vissza 5-10 percre a sütőbe.
Jázmin rizzsel remek jó lesz.
Krumplipürével még jobb lenne, de hát krumplit nem eszünk. Így megy ez.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.