Ugrás a tartalomhoz
jan. 27. 2014

A legjobb futócipők kardiós arcoknak

A tömegnövelésnél járó kollégák most inkább hagyják ki ezt a posztot vagy olvassák el ezt, a szálkásítás hívei pedig jól figyeljetek, mert a tavaszi szezonra nem árthat egy új futócipő a kardió mozgásokhoz.
Mi sem egészségesebb és olcsóbb kardió lehetőség, mint a futás. Persze szükséges pár sportcucc, ha kimegyünk a szabadba kocogni, de ezt megúszhatjuk úgy 400-600 km-enként egy futócipő cserével. Nagyobb beruházásokba, azért nincs értelme belemennünk, mert a legjobb futócipők sem fogják túlélni a legádázabb környezeti ártalmakat több szabadidős tevékenység után. Márpedig, nem mindenki tudja megoldani az edzéseit egy benti, fűtött rekortán pályán vagy egy fitness központban, ahol a kifizetett bérletért használhassa a futópadokat.

winter-running-1088846-TwoByOne.jpgAz igazán fanatikusak nem várják ki a tavaszt. A mai futásnál még ez a táj fogadna minket.

Lassan közeleg a szabad téri sportok ideje, bár az utóbbi hét tapasztalataiból, nem mondhatjuk el, hogy nyakunkon a Tavasz, de, hogy ne az utolsó pillanatban szerezzétek be a márciusi futólábbelit, segítek kiválasztani egy-egy igazán hasznos darabot hosszú és középtávra. Lássunk most 5 darabot a piacon futó cipőrengeteg közül, amelyek teljesen megfizethetők és szinte bármilyen költségvetésbe beilleszthetők, melyekbe biztos, hogy nem törik bele a bankónk:

5. Puma Faas 800 S

A puma ugyan nem a futócipőiről híres, de ezúttal a Faas 800 S – es sorozata kifejezetten alkalmas a hosszú távú futók részére. Az úgy 14-15 ezer forintos lábbelit egyébként a lúdtalppal rendelkezők is bátran viselhetik, hiszen ortopéd béléssel látták el. A hálós szövet pedig lehetővé teszi, hogy a lábad száraz maradjon, vagy minimális legyen az izzadás. 

5.png

 

4.  ADIDAS Adizero Feather 2.0

Az ADIDAS Adizero Feather az egyik legkönnyebb futócipő a piacon. Az ára úgy 15-16 ezer forintra tehető, ami még mindig a megfizethető kategóriába tartozik. A cipőről tudni kell, hogy a lábfejhez haladva extra kényelmet biztosít a könnyed bélés. Akik hajlamosak lábfejsérülésre vagy gyakran jelentkezik lábujj fájdalom egy-egy kocogás alkalmával, annak erősen ajánlott ez a darab. Ezen felül rendkívül tartósak és a 400-600 km-t simán átvészelik, mint ahogy a legtöbb márkás futócipő.

4.png

3.  New Balance 890v2

Kedvező árából kifolyólag (10-12 ezer Ft) főleg a kezdő és amatőr futók vásárolják előszeretettel. A New Balance-ot a teljesítményt szem előtt tartva tervezték. Természetesen könnyű cipőről van szó, amely zömmel a hölgyek körében keresett. Főleg egy átlagos, nagyobb technológiafejlesztés nélküli futócipőhöz hasonlítható: nincsenek benne extra habok és rugók, mégis minden évszakhoz jól alkalmazkodik. Ha tehát egy inkább régimódi, konzervatív és főleg olcsóbb cipőre van szükséged, akkor a New Balance lesz a jó választás.

3.png

2. Saucony Kinvara 3

A Saucony Kinvara egy másik nagyszerű/népszerű futócipő, fiúk és lányok körében egyaránt erősen keresett divatos és megfizethető.  A Kinvara megérdemli a legnagyobb dicséretet, könnyű és kényelmes kategóriában. A kb 15-18 ezer forint értékű cipő kiváló párnázással és egyfajta lengéscsillapító tulajdonsággal is rendelkezik. Súlya 189-210 gramm, így az egyik legkönnyebb Saucony típus a futócipők közül.

2.png

1.  Asics Gel-Blur33 2.0

Valamivel olcsóbb az előző Saucony-tól, ára 14-15 ezer Forint között mozog. Tökéletes azok számára, akik egy megbízható és megfizethető futócipőt keresnek. Egyfajta memória habbal rendelkezik, amely elnyeli a futás közbeni fellépő legapróbb rázkódásokat. Ezentúl a zokni szerű bélés növeli a komfort érzetünket. Súlya valamennyivel több, mint a Saucony márkáké, de 10-20 gramm plusz szinte meg sem érezhető. Viszont ha van lehetőséged  vásárolj élőben, hogy felpróbáld, vagy ha online shop-ot választasz, rendelj egy fél mérettel nagyobbat, mert több esetben is jelentettek már méreteltérést.

1.png

 

süti beállítások módosítása