Ugrás a tartalomhoz
jan. 22. 2014

Teremszemle: Püspökladány, Titán Gym

Legújabb rovatunkban edzőtermeket látogatunk meg, felmérjük a terepet, elemezzük a helyiséget és annak felszereltségét, ezzel próbáljuk megkönnyíteni döntéseteket: Vajon érdemes-e az adott konditeremben edzeni?
Tomi kollegám előző cikkében egy tiszafüredi teremről olvashattatok, most viszont kicsit dél- keletebbre vesszük az irányt, egészen a sárréti térségig, Püspökladányig.

1377289_1388079728092364_1951750668_n.jpg

Elsősorban természetesen magára a teremre voltam kíváncsi, de foglalkoztatott egy dolog is, hogy vajon a tulajdonosoknak sikerült e, az előtte lévő szörnyű diszkóból valami teljesen mást felhúzni. A helység múltjához hozzá tartozik, hogy az előző tulajdonosok ebben az épületben üzemeltettek már vendéglátó és szórakoztató egységet is. Előbbi még a 90’-s években élte fénykorát, amikor a püspökladányi, akkor még strandfürdő közvetlen udvarában szolgálta ki vendégeit. Utóbbiról pedig csak annyit, hogy a „Black Daemon” nevű szórakozóhely közel sem a színvonalasságáról és a hétvégi fergeteges hajnalokba nyúló bulijairól volt híres. Ennyit a hely történelmi áttekintéséről, lássuk milyen szolgáltatásokat nyújt nekünk a Titán:

Amikor beléptem az ajtón kis homály és talán egy kis sötétség fogadott. Az első benyomás ezáltal kicsit komoly és mogorva lett, de miután a teremvezető szimpátiával fogadott, és a szemem is megszokta ezt a kicsit furcsa fényt, túltettem magam ezen, és az öltöző felé vettem az irányt. Az öltöző egész tágas, saját kulccsal zárható szekrényekkel, egy vállfával és egy paddal berendezve. Miután átöltöztem, muszáj voltam egy kanyart tenni a terembe, mert olyan sok géppel felszerelt, hogy elsőnek meg kellett néznem, mi hol található. Viszont pont ebből és a terem úgy 100-140m2-es területéből kifolyólag kicsit zsúfoltnak tekinthető. Ezt viszont könnyedén feledteti, hogy a gépek között fellelhető egy-egy igazán nem megszokott hasznos darab. Pl a bicepszgép vagy a mellgépek közül a tárogató és a mellnyomó, a vállgépek közül pedig az oldalemelő. Továbbá a hátgépek részlegnél is találtam újdonságot a melltámaszos evező személyében.

A kézi súlyzók 19kg-ig kilónként növekednek (ez izolációs gyakorlatok közben igen hasznos), majd 45kg-ig 2 és 5 kilónként, sőt 20 kg felett gumis fogás bevonattal is el vannak látva. Ez nagyon hasznos azoknak, akik nem használnak kesztyűt, de mégsem akarják edzés után a bőrkeményedésüket ápolgatni. A terem felszereltsége tehát kifogásolhatatlan a szabad súlyzók és a gépek tekintetében. A pult mögül itt nem "okosságokat" húznak elő, a túrmixgépek és táplálékkiegészítők felhasználásával igényt tarthatunk edzés utáni kalória feltöltésre, de bátran kérhetünk edzés közbeni oxigénnel dúsított vizet is. 

Kardió

Az atletikusabbak és hölgyek számára 4 futógép 2 bicikli és egy elliptikus trainer nyújt lehetőséget az edzés utáni extra zsírégetésre. A futógépek mérik a sebességet, a pulzusszámot, a megtett utat és időt, de még hegymeneti opciót is lehet választani. Ezek a kardió gépek természetesen bármikor igénybe vehetők és a bérleti díj egyben feljogosít a használatukra. Tehát nincs percenkénti plusz elszámolás.

1374851_1396684340565236_1791980101_n.jpg

Légkör

Korszerű gépek, sok tárcsa és kézi súlyzó, kardió lehetőség. Az első szempont, amit fontosnak vélek, bármely edzőteremnél. Mi a helyzet a hangulattal? A motiváció hiánya itt szóba sem jöhet. A zene változatos és a hangerővel sincs gond. Néha túl kell kiabálni, de egyébként sem diskurálni járok le, hanem edzeni, ahhoz pedig a hangos erős basszussal szóló House vagy Rock kulcsfontosságú. A társaság, változó, de ami lényeges, hogy inkább a korban érettebb személyek járnak ide.

Összefoglaló értékelés

Már az első alkalom után éreztem, hogy bérletet fogok váltani. Jelenleg ladányi viszonylatban kijelenthető, hogy igen erős konkurenciát jelent a Titán Gym a több teremre nézve.  A következő értékelést is ennek fényében töltöttem ki, és a helyi termekhez viszonyítva pontoztam.

Kondigépék: 8,5
Kardió gépek: 8,0
Szabadsúlyzós felszereltség: 8,0
Hangulat, zene: 8,5
Öltőző: 7,5
Recepció, szolgáltatások: 8,0
Higiénia: 8,0
Nyitvatartás: 9,0
Árak: 8,0
Összkép: 8,1


Az első alkalom elég meggyőző volt, rendkívül jót edzettem és úgy érzem baromi jót fog tenni ez a váltás. Az elkövetkező hónapban biztos, hogy itt fogok edzeni, de tervben van további konditermek látogatása is, mint pl a debreceni és a nyíregyházi Cutler Gym.

süti beállítások módosítása