Ugrás a tartalomhoz
nov. 09. 2018

A 6 legjobb kardió gép

Ha kimondjuk azt a szót, hogy kardió gép, akkor mindenki azonnal a fogyásra gondol, pedig ennél sokkal többről van szó ezeknek a gépeknek az esetében. A kardió gépek fő funkciója a szív megdolgoztatása, amit a lehető legtöbb izomcsoport funkcionális mozgatásán keresztül ér el. Az ilyen gépek persze nem csak a szívet, de a légzőszervrendszert is megdolgoztatják, így a gyúrással ellentétben, - ahol minden megtett centi az izmok stimulálására szolgál - a kardiózásnál az egész testünkre jótékony hatást gyakorolhatunk. Az így végzett mozgás erősíti a szívet, az érrendszert, növeli a tüdőkapacitást és - most jön a fontos mellékhatás - csökkenti a test zsírtartalmát. Az ilyen gépeknek ráadásul már se szeri, se száma, mindenki kiválaszthatja a megfelelőt. De hogyan? Ebben segítünk ezzel a cikkel. :)

title.jpg

nov. 03. 2018

Párosan fogyás az élet

A párkapcsolat nem csak a léleknek, de a zsírpárnáknak is kedvezni szokott, amiknek a gyarapodása általában egyenesen arányos a szakítás esélyével is. Vannak azonban olyan párok, akik ahelyett, hogy kidobták volna sütiszörny kedvesüket, inkább rávették arra, hogy fogyjanak le velük együtt. Ilyen egy igazi új kezdet, csak nehogy megint elő kerüljön a piskótarolád!

paros_fogyasok_001.jpg

okt. 30. 2018

A súlytárcsák titkos világa

Ha otthon akarsz gyúrni, akkor tuti, hogy nem fogod megúszni, hogy vegyél néhány súlytárcsát. Mivel szimpla vasdarabokról van szó, ezért nem is gondolná az ember, hogy a végletekig el lehet menni a válogatásban, amit érdemes is megtenni, hiszen - mint minden mást az életben - tárcsát sem 1-2 évre vesz az ember. Olvasd át a súlytárcsákról szóló cikkünket és biztos, hogy a végén jól fogsz választani. :)

sulytarcsa.jpg

okt. 19. 2018

Szaladj ki otthon a világból! A nagy futópad választó

Mindjárt itt a tél, ami egyáltalán nem kedvez a kinti sportok szerelmeseinek. A futók ilyenkor a szögre akaszthatják a cipőt, vagy lemehetnek az amúgy is már zsúfolt termekbe, ahol sokszor lehetetlen szabad futógépet találni és legalább 1-2 órára birtokba venni azt. Mit tehet ilyenkor az ember fia/lánya, minthogy bevásárol otthonra egy futógépet, amibe aztán hihetetlen módon beleszeret. :) Nekem is van, és bevallom, hogy jól kitölti az unalmas óráimat, pláne ha betolom a TV elé amin maratonok fejkamerás felvételeit nézem futás közben.

Egy kardió gép mind fölött

Noha otthoni kardió gépekből hihetetlen a választék, mégsem dobálhatja tele velük a nappalit az ember, hiszen nem tudna tőlük megmozdulni a mindennapokban. Ha választani kellene, akkor az elliptikus trainerek és a szobabiciklik fölött biztos, hogy a futópad győzedelmeskedne, mert ez az a gép, amivel a legjobban kordában lehet tartani a testzsírszázalékot és a legjobban edzi a szívet. Szerencsére ma már nem úgy kell a padokat elképzelni, mint drága helyet zabáló monstrumokat, mert nagy rész összecsukhatóak és könnyen lehet tárolni őket.

futopad_valaszto.jpg

okt. 10. 2018

Brutális hátat akarsz? Hát húzódzkodj!

Ismered azt a viccet, amikor két testépítő beszélget? " -Te szoktál húzódzkodni? - Én? Áhh, hülye vagy? Attól megnőne a hátam!". És milyen igaz! Persze a húzódzkodás nem csak a hátra van nagyon jó hatással, de a bicepsz, a vállak és a mellizmok is meghálálják, ha beleviszed az edzésekbe ezt a mozgásformát is. Annyira jó tud lenni egyébként egy húzódzkodás, hogy ha nem egy olimpiai, csak egy fittebb strandfazonra gyúrsz, akkor elég lehet akár egy megfelelő keret is otthonra, amive kétnaponta jól át tudod mozgatni magad. A lábad persze ki fog maradni a mókából, de minden más izomcsoportra tökéletes tud lenni a húzódzkodás. 

huzodzkodas.jpg

okt. 05. 2018

Így építsd fel az otthoni termedet

Imádok új emberekkel találkozni, mert mindig megkérdezik, hogy hol szoktam edzeni. A válaszom mindig az, hogy a "másik szobában", ami attól függetlenül, hogy nagyon vicces beszólás, mégis igaz. Ilyenkor persze jönnek a kételkedések a bicepszem láttán, pedig tényleg nem poénkodtam: én itthon edzek. Hogy miért, annak számos oka van: így 6 év edzéssel a hátam mögött rengeteg pénzt spóroltam már meg, konkrétan milliós nagyságrend fölött járok, másrészt sose kell sorban állnom egy gépért, jó a zene, és a higiénia is a tetőfokán van. Persze nincsenek edzőtársaim, nem tudok csajokat bámulni és nincs, aki a helyére pakolja a játékaimat, de mi csak szimplán mozogni akarunk, nem igaz? Az otthon edzés emellett nyugis és nem csak pénzt, de rengeteg időt is megspórolhatsz vele, hiszen nem kell külön a terembe utazgatnod és a másik nagy előny, hogy a Te termed mindig nyitva lesz! :) Az, hogy milyen felszereléseket pakolsz be Rajtad áll, és szerencsére bármikor bővítheted az állományt. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy hogyan tudod az alapoktól felépíteni a termedet és hogyan tudod a tested fejlődésével párhuzamosan fejleszteni azt. Ha totál kezdő vagy, akkor mindenképpen olvasd végig, ha már profi, akkor ugorj a Neked szóló részhez. :)

home_gym.jpg

sze. 16. 2018

Shawn Rhoden nyerte a 2018-as Mr Olympiát!

Elképesztő meglepetés és óriási fordulópont következett be ma hajnalban a vegasi Mr. Olympia színpadán. Alig egy hónapja még arról írtunk, hogy Shawn Rhoden a tavalyi Olympia nagy csalódása volt és bár éreztük, hogy idén javítani akar, de arra mi sem számítottunk, hogy képes lesz megakadályozni Phil-t abban, hogy megszerezze élete 8. serlegét. Igazából még mindig értetlenül állunk a dolog előtt, de nem azért, mert nem érdemelte meg Shawn, hanem azért, mert nem értjük, hogy pakolta össze ezt a formát, amikor az elmúlt idők közzétett képei között még sehogy nem nézett ki. Elképesztő! Idén összejött Shawn-nak az, ami tavaly nem. Jó volt a formaidőzítés, jól beszáradt, kisebb volt a bele, mint Phil-nek és sokkal esztétikusabban mutatott a színpadon, mint vetélytársa. 

shawn.png

aug. 28. 2018

Légy sikeres! Sportolj!

A sportos emberek magabiztosak, jó a megjelenésük, kiváló a szorgalmuk, tűrőképességük és megtanulnak lemondani bizonyos élvezeti dolgokról. Ilyen egy jó sportoló, akit a sport megtanított a becsületességre, a csapatmunkára, az empátiára, a kudarc elviselésére stb... A sport tehát nemcsak a sokat emlegetett dolgok miatt fontos-egészség, állóképesség, jó kondi, stb-, hanem azért is, mert számos olyan leckét kaphatunk, amit az iskolai tanórákon biztosan nem. Vannak viszont olyan sztereotípiák, melyek a sportolók, vagy legfőképp a testépítők ellen szólnak: ezek az emberek a külsőségeknek élnek, és szinte semmi más nem érdekli őket csak az edzés és a napi kalóriabevitel számolgatása. Ezek az emberek még szórakozni sem tudnak és egy pohár bort sem mernek meginni, mert leeresztenek, mint a lufi. Felvetődik a kérdés, hogy akkor ezek az emberek ugyan mitől lennének sikeresek, ha folyton ilyen korlátok között élnek? 

08.jpg

aug. 24. 2018

10 tanács, hogy többet nyomj fekve

Mennyit nyomsz fekve? Mi a vége? A saját testsúlyodat ki tudod nyomni? - pár kérdés az edzőteremből, amit gondolkodó ember nem tesz fel a másiknak, csak azok, akik mindig mások véleményére adnak. Önmagukat másokhoz méricskélik és az jelenti nekik a tiszteletet, ha 2 tárcsával többet raknak a rúdra, mint a riválisuk. Innen üzenjük nekik, hogy tessék megtanulni számolni. A szabványos olimpiai fekvenyomó rúd 220 cm és 20 kg, ehhez kell hozzáadni a tárcsák súlyát és megkapjuk nettóban, hogy ki mennyit nyom fekve. Most pedig jól tessék figyelni, mert aki az alábbi tanácsokat betartja, annak 10 kg-al többet fog számolni a riválisa.

its-time-you-ditch-the-barbell-bench-press-1068x566.jpg

aug. 22. 2018

Esélylatolgatás a 2018-as Mr. Olympia előtt

Szeptember 13-16, Las Vegas, Mr. Olympia. Ezt a dátumot minden testépítő beírta már a naptárába. A világ legrangosabb testépítő versenyén, idén is olyan fizikumok mérik össze szimmetriájukat, mint Phil Heath, Dextrer Jackson vagy Shawn Rhoden. Igaz a tavalyi első hármat tekintve, Phil kivételével nem ez volt a sorrend, hanem a nagy meglepetés Big Ramy a maga 2. helyezésével és William Bonac a bronzérmével. Nagy csalódás volt tehát az előbb említett Shawn Rhoden, akit a 48 éves Dexter Jackson is lenyomott. Jöjjön most az esélylatolgatás és pár kiszivárgott fotó a giga builder verseny előtt. 

mr_o.png