Ugrás a tartalomhoz
júl. 07. 2014

A súlyzók mentették meg az anorexiától

Lisa Cross (35) tizenévesként napi 500 kalóriát vett magához és gyermekruhákat kellett viselnie annyira vékony volt. Súlya alig érte el a 41 kg-ot. Ám életét döntően befolyásolta az a nap, amikor felfedezte a női testépítés világát. Lecserélte a koplalást napi 10 étkezésre és most egészségesebbnek és magabiztosabbnak tűnik, mint valaha.

article-2424291-1BE3ECAD000005DC-958_634x403.jpg

Mrs. Cross napi kb 5000 kalóriát fogyaszt, ami főleg zabból, rizsből, pulykából, fehérjeturmixokból tevődik össze. Azt mondja ..„sohasem éreztem ennyire boldognak, nőiesnek és szexinek magam. Testépítőként kritikusnak kell lenned magaddal szemben, mert mindig tudsz javulni, ugyanakkor magabiztosnak érzem magam a bőrömben. ”

Az évek során ahogy edzett, hozzáállása az ételhez teljesen megváltozott. Nem az étel, ízéért, zamatáért eszik – üzemanyagként tekint a táplálékra, amitől egykoron félt, mit tenne a testével. 

Tizenévesen nem lelkesedett semmiért és éjjelenként csak pár órákat aludt. Szabadidejében csak ült a szobájában, teljesen magába fordult, családjával és ismerőseivel is egyre több konfliktusa alakult ki. A fordulópont életében, akkor következett be, amikor az állandó hidegrázások,szívfájdalmak és ízületi fájdalmak mellett a zuhanyzója tele lett hajjal és hajkoronáját kezdte elveszíteni. 

article-2424291-1BE3F041000005DC-718_634x286.jpg

"Két választásom volt: jobbá válok, vagy állapotom folyamatosan romlik és szépen lassan teljesen leépülök."

Ezek után költözött Japánba angoltanárként, ahol megismerkedett egy testépítővel, akivel később össze is költöztek. Az ő ösztökélésére kezdett el súlyokkal dolgozni, később lelkesedése tovább vitte a testépítés pályára. "Ott Japánban egy teljesen más mentalitás fogadott. A japánok folyamatosan diétáznak, főételük a hal, rizs és snack ez mind egészséges étel."

elotteutana.jpg

Lisa négy év után visszatért Japánból, ezzel egy időben helyi edzőtermet nyitott az ott már számtalan hasonló érdeklődési körű barátjával. Akikkel később kiutazott Las Vegasba a Miss Olimpia versenyre. A kint látottak nagy hatással voltak rá, így elhatározta ő maga is versenybe száll. Ennek érdekében szigorú diétába és kemény edzésekbe kezdett. Az eredmény nem is maradt el: rögtön az első versenyén 2. helyet ért el a Southportban megrendezett National Amateur Bodybuilders' Association - on. Egy évvel később pedig győzelmet aratott a UK BFF British döntőben.

article-2424291-1BE3F037000005DC-917_634x849.jpg

Mái napig főleg edzéssel telnek a napjai, kiadásait pedig edzőterme működtetésével, illetve modellkedéssel fedezi. Boldognak és vonzónak érzi magát, és el sem tudná képzelni az életét testépítés nélkül. Álma, hogy kvalifikálja magát a Ms Olympiára és, hogy egyszer ő legyen a legjobb testépítő a világon - "ez a bodybuilding csúcsa" - mondta.

forrás: http://www.dailymail.co.uk

süti beállítások módosítása