Ugrás a tartalomhoz
júl. 02. 2014

Gyúrós Józsi és a 15 deka csirkemell - na de ki a hülye?

Gyúrós Józsiról és az Ő gyúrós antitálentumáról már írtunk anno egy cikket, de most megint a földre kerültünk tőle, immár a Blikk-ben olvasott sorok miatt. Felkonfnak hirtelen annyi, hogy Józsit kiengedték a villából és azóta azon őrli magát, hogy idézzük "Enyém legyen az ország férfiteste". Mindemellé megkapta Dénes Józsefet edzőnek, akinek anno sikerült egy negyedik helyezést learatnia egy világkupán, tehát ha minden igaz, érti a dolgát. A képletben persze nem lenne hiba - Józsit leszámítva -, hiszen, ahogy a Blikk is írja, rengeteg az edzés, osztott napokat tartva, napi két órát gyötörve szegény párát, hogy elérje a kitűzött célokat.

8_o_gyuros_jozsi-3.jpg

Gyúrós Józsi és az edzője Dénes József, Fotó: Blikk

Amin igazából fennakadtunk, az az alábbi sorok (idézet a Blikk cikkéből):

– Nagyon szigorú az étrendem; naponta körülbelül 15 deka csirkemell engedélyezett, mellé pedig sok rizst, párolt zöldséget és gyümölcsöt eszem, és persze rengeteget iszom. Nem titok, hogy táplálékkiegészítőket is szedek, egy fehérjeturmix mindennap lecsúszik. De így lesz tökéletes az eredmény, enyém lesz az ország legszebb férfiteste! – ígérte Józsi.

Józsi alkatát elnézve, leginkább a csirkemellre lenne szüksége és a szénhidrátoktól kellene inkább szabadulni, ennek ellenére Józsi csak 15 deka csirkemellet ehet naponta. Akinek nem lenne esetleg világos, 15 deka csirkemell annyi, amennyit egy magára valamennyit adó óvodás két túró rudi között vígan be tud kapni és aminek a fehérjetartalma kb. 36 grammra tehető, ami egy átlagos férfi (érted, FÉRFI) étrendjében is kiemelkedően alacsony, már ha egy napra vetítjük, mint össz. fehérjebevitelt.

Aki diétázik az tudja, hogy fehérjéből rengeteget kell bevinni és azt lehetőség szerint a legtermészetesebb módon: húsokból és különböző zöldségfélékből (borsó, szója, lencse, stb.). Ha ezek jó arányban vannak, akkor jöhetnek csak a turmixok. Józsi elmondása szerint viszont pont a legjobból ehet a legkevesebbet, így viszont sosem lesz belőle az, aki amúgy sosem lesz belőle amúgyse. A kérdésünk már csak az, hogy Dénes József mondott-e Neki direkt rosszat, vagy Józsi nem ismeri a számokat, vagy a Blikk riportere írta fel rosszul a buta papírjára a buta tollával?

 

survey tool
süti beállítások módosítása