Ugrás a tartalomhoz
feb. 03. 2014

Tolókocsis testépítő: motiváció, nem állunk le!

A mai történet után az utóbbi hetek fő témája, most már csakugyan kijelenthető, hogy a motiváció volt.  Szó volt egy halálos betegségből felgyógyuló és fitness modellé vált srác történetéről, egy vega testépítő életpályájáról és egy motivációt összefoglaló cikk is megjelent, amelyben a sikertörténetek helyett, ezúttal magával a fogalommal és jelentőségével „traktáltunk” titeket. De, ha még ez sem elég, további erőt és kitartást adnak folyamatos BeforeAfter szereplőink, akik interjú formájában számolnak be eredményeikről.

Még mindig nem vagy elég elszánt? Jöjjön, akkor a mai történetünk főszereplője, egy hendikeppel élő ember, aki tragikus balesetet szenvedett és végtagbénulás miatt, nehezebb, körülményesebb életet él, de a sport iránti elkötelezettsége, cseppet sem csorbult.

nick.png

Az akkoriban 16 éves, Nick Scott átlagos tinédzsernek ám érdekelt atlétának, egy közel halálos közlekedési baleset megváltoztatta az életét. A baleset megbénította Nick-et deréktól lefelé. Élete hatalmas fordulóponthoz érkezett, több hónapos depresszióba esett, amit még tovább súlyosbított, hogy a balesetet követő időben nagy túlsúlyra tett szert.  Idővel ugyan feldolgozta a traumát, de súlya folyamatosan gyarapodott, melyre egyre jobban neheztelt, nem tudta elfogadni külsejét és fontos elhatározásra jutott. A testépítés felé vette az irányt, hogy bebizonyítsa: kerekesszékben is lehet az ember bajnok! 

nick_scott_-_nickfitness_t__4_.jpg

A fájdalmat, elkeseredést és kezdeti kudarcokat felváltotta a kemény munka és a győzelmek. Nick mára egy profi kerekesszékes sportoló-testépítő, akinek az IFBB testépítő versenyeken elért sikerei mellett célja, hogy segítsen minél több fogyatékkal élő, hasonló helyzetben lévő atlétákon és testépítőkön. A segítség pedig célba ért. Mi sem mutatja jobban, hogy  Nick-et a 2009-2010. évi munkásságáért elismerő oklevéllel jutalmazták, „Presidential Who's Who” címen, mely csak olyan embereket illett, akik egy adott tudományban, üzleti vagy egyéb szakmabeli témában kiemelkedő eredményt érnek el.

VERSENY EREDMÉNYEI

  • 2012 IFBB Pro Mozgáskorlátozott Bajnokság – 2. helyezett – Houston, Texas – Október 13, 2012
  • 2011 IFBB Pro Mozgáskorlátozott Bajnokság – 7. helyezett – Houston, Texas – Október 15, 2011

Ha még több pillanatot szeretnél látni Nick életéből, pörgesd végig az alábbi galériát, amelyből az is kiderül, hogy milyen más sportot űz még kerekesszékben. 

süti beállítások módosítása