Ugrás a tartalomhoz
feb. 02. 2014

Kathi Béla a Samarát ugratja

Nem olyan régen volt egy videó / animgif a neten, amiben egy (természetesen orosz) fószer arrébb pakolta a Lada Samaráját, mert sikerült vele pár centivel messzebb megállni a kútfőtől, ahonnan benzint akart vételezni. A többet ésszel, mint erővel elv alapján persze hülye lett volna visszaszállni a kocsiba, inkább megfogta a hátsó lökhárítót és egy laza mozdulattal arrébb tette.

Az a könnyedség ahogy ezt kivitelezte valószínűleg mindenkit meglepett és a fél internet azon gondolkodik jelenleg, hogy a Samara ennyire könnyű, vagy a csávó ennyire erős, aki egyébként kimondottan colosnak néz ki, de mégsem mondanánk egy gyúrós alkatnak (ha tippelni kellene mi vízilabdásra szavaznánk), de lehet, hogy csak egy jól tartott programozó, aki megszokta már az efféle helyzeteket.

Azt régóta tudjuk, hogy a Totalcar-os srácok benne vannak minden hülyeségben, úgyhogy egy ilyen Samara emelős ziccert egyértelműen nem tudtak kihagyni. A buli persze úgy buli, ha kimaxolja az ember minden téren, úgyhogy nem csak egy plusz Trabantot szereztek be, hanem áthívták a Flórián térre Kathi Bélát is, aki már 2004-ben országos erőemelő bajnok volt, így vélhetően számára egy ilyen arrébb pakolás nem több, mint egy ujjgyakorlat. A stábból egész sokaknak sikerült mozdulásra bírniuk az autót és számos technikát is láthattunk arra, hogy ki, hogyan képzeli testének masszív emelő szerkezetté való átalakítását. Egy ilyen műveletnél természetesen ez a legfontosabb, mert ha rosszul emelünk akkor annak a terheléstől függően bármelyik izomzatunk vagy ízületünk kárát láthatja, a hirtelen mozdulatokról és a bemelegítés hiányáról már nem is beszélve. A videón is van egy kis elcsúszás, de köszönjük, Béla térde jól van.

Köszönet Vályi Istvánnak és a Totalcarnak, hogy a videót felhasználhattuk

Ti megpróbáltátok otthon ezt a műveletet a Suzukival? Hogy sikerült? Haza került már a traumatológiáról mindenki?

süti beállítások módosítása