Ugrás a tartalomhoz
okt. 12. 2013

Ő a mi Hősünk: Keserű Kornél átváltozása

Az újdonsült beforeAfter, azaz Ő a mi Hősünk rovatunk újabb jelentkezővel gyarapodott Keserű Kornél személyében, aki Szénási Tibivel egyetemben a fogyásra helyezte a hangsúlyt. Kornél a saját útját járta és saját módszer szerint fogyott le majdnem 20 kilót úgy, hogy még a kedvenc rántott sajt is belefért néha a kosztba.

kk1.jpg

4honap.jpg
Pár szóban be tudnád mutatni Magad?

Sziasztok!

Kornélnak hívnak, 35 éves vagyok, boldog párkapcsolatban élek. Párommal tavasszal elhatároztuk, hogy teszünk kicsit az alakunkért. Nekem persze jelentősebb hátrányom volt. Sosem állt tőlem messze a testmozgás, de az utóbbi években nagyon elhagytam magam. Egy napon már nem tudtam elfogadni azt a kinézetet, ami a tükörből ill. a rólam készült fotóinkról visszanézett, így idén április 14-én (94 kg-os testsúllyal, 90 cm-es derékkal és kb. 23%-os testzsírral) belekezdtem egy sajátos, edzés nélküli diétába. Ugyanazt ettem, mint korábban (házi ételek) de csak fél adagban és csak ebéd és vacsora. Ez a módszer az első két hétben 3,5 kg-os faragott rajtam, de azt követő 4 hét már csak 2 kilót hozott le rólam, majd az utolsó 2 hét semmi mérhető változással nem járt.

Így június 14.-én (ez a 0. nap) napi 20 percben elkezdtem edzeni (ezelőtt közel 5 évig nem volt súlyzó a kezemben). Ebből 5 perc intenzív helyben futás és 15 perc egész testes súlyzós gyakorlat mindössze 2db egyenként 8,5 kg-os egykezes súlyzóval). Az első 50 nap-os ciklust (jún 14. - aug. 3.) 79,5 kilóval, 80 cm-es derékkal és kb. 15%-os testzsírral zártam. A második 50 napos ciklust (aug. 4. - szept. 22.) 78,6 kilóval, 76 cm-es derékkal és 9,6%-os testzsírral abszolváltam.

Jelenleg a harmadik 50 napos ciklus van folyamatban és november 11.-én jár le. Erről is lesz videó.

Mióta foglalkozol a testépítéssel / fittness-szel komolyabban?

Korábban viszonylag sokat jártam konditerembe, de komolyan sosem kötött le 6-7 hónapnál tovább, belepihentem, majd újra elkezdtem. Voltak jónak mondható eredményeim önmagamhoz képest, de a maximumot sohasem akartam/tudtam kihozni magamból. Ez most sem célom.

Miért kezdtél bele, mi motivált?

Még jobban szerettem volna tetszeni a páromnak és energikusabbá, kiegyensúlyozottabbá válni.

Milyen magas vagy most és hány kiló? Mennyi a testzsírod?

178 cm magas vagyok és jelenleg (október 10.) 78,6 kg.

Mit tartasz a legjobbnak benne?

Jobban /pihentetőbben alszom. Beleférek a régebbi ruháimba és az újabbak sem lötyögnek rajtam. Sokkal jobban érzem magam!

Mit tartanál a legrosszabb dolognak ezzel kapcsolatban?

Ha ismét veszni hagynám az elért eredményeimet e téren.

Mint minden, ez is lemondásokkal jár. Mennyire sínyli ezt meg az életed (bulik, szociális elfoglaltságok, magánélet) ?

Szinte semennyire, hiszen ez a napi 20 perc (okt. 2. óta 25 perc) edzés könnyen beiktatható és emiatt el sem kell mennem itthonról.

Mi a munkád? A munkahelyeden mennyire reklámozod a hobbid és hogy tolerálják ezt?

Magánvállalkozó vagyok, így ezzel nincs semmi problémám.

Mi a kedvenc gyakorlatod?
 

Mindegyik egyformán kedvenc. Mindegyik gyakorlatra ugyanolyan komoly hangsúlyt fektetek, mert arányosan sportos testalkat elérése a célom (J. C. van Damme alkata az irányadó).

Mit érzel eddigi legnagyobb sikerednek?

A testmozgáson belül azt, hogy sikerült visszakapaszkodnom a punnyadásból és nem engedem ki többet az elért eredményt a kezeim közül.

Mi a kedvenc ételed?

Jelenleg a rántott sajt a favorit, de rengetegféle ételt kedvelek.

kk2.jpg

Fogyasztasz táplálékkiegészítőket? Ha igen, akkor miket?

Kb. 12 évvel ezelőtt úgy fél évig Scitec Creatin-t fogyasztottam. Azóta semmit és nem is tervezem.

Ha választanod kellene a szex és a gyúrás között az életed hátralévő részében és csak azt csinálhatnád, amit választottál, melyiket választanád?

A gyúrást, hogy sokáig tudjak még szexelni :)

Mi volt eddig a legnagyobb súly, amit meg tudtál mozgatni és milyen gyakorlat közben?

Kb. 15 éve, amit próbáltam, az 135 kg volt fekvenyomásban, egyszer tudtam kinyomni (82 kg-os voltam), de szabályosan. De érdekes, hogy 110 kg-mal nyomtam 5x8-akat akkoriban, de egyszeri kinyomásra mégis ez volt a maximum.

Van példaképed?

Jean Claude van Damme, Sylvester Stallone

 

Köszönjük Kornélnak, hogy megosztotta velünk a sikerét és sokunkat motivál ezzel! :) Ha úgy érzed, hogy Te is szeretnéd a beforeAfter-ben megmutatni azt, amit hónapok vagy évek munkája alatt értél el a fogyás / testépítés terén írj nekünk: bodybuilding.blog.hu@gmail.com.

süti beállítások módosítása