Ugrás a tartalomhoz
sze. 23. 2013

Bolognai spagetti kicsit másképp…

Nem sok olyan embert ismerek a baráti társaságomban, akik nem szeretik a jó öreg bolognait. Én is így vagyok ezzel, de manapság egyre többször készítem hús nélkül.

-          Hús nélkül? Hát azt meg hogy?- biztos kérdezitek páran.

Nos igen. Nem lehet mindig húst hússal enni, még ha nem is hizlal sokak meglepetésére.

-          De mivel helyettesíted a húst?

-          Hát padlizsánnal!

DSCN4358.JPGMost megdupláztam az adagot, hisz a munkába is vinni kell majd valami finomságot.

Nézzük a hozzávalókat:

-          1 db padlizsán, azaz törökparadicsom

-          1 db közepes fej hagyma

-          1 db kaliforniai paprika (de lehet bármilyen igazából csak a színe miatt teszem bele)

-          2-3 gerezd fokhagyma

-          Paradicsom, fagyasztott paradicsom, sűrített paradicsom, esetleg kifőzött cukor nélküli paradicsomlé

-          Oregánó, bazsalikom, egy csipet só, vagy komplett bolognai alap

-          Olivaolaj

Ahogy én készítem: A hagymát megfelezem, az egyik felét apróra a másikat nagyobb szeletekre vágom, hozzáadom a sót és az olajon üvegesre párolom. A padlizsánt 1X1-es kockákra vágom, de az se baj, ha 0,8X1,3-as :) a paprikát vékony csíkokra, a fokhagymát széttöröm és apróra szeletelem. Ha ez sikerült, akkor együtt dobom be a hagyma mellé. Addig párolom, míg a padlizsán megpuhul. Ekkor teszem hozzá sűrített paradicsomot vagy a fagyasztott paradicsomot a héja nélkül, a fűszernövényeket ízlés szerint, (ezért is nem írtam mennyiséget, mert én fűszeresen szeretem) ha nincs otthon ilyen, akkor az alapot is ekkor kell hozzákeverni. Felöntöm fél liter vízzel. Van olyan szerencsém, hogy van egy csomó cukormentes, kifőzött házi paradicsomunk 7 decis üvegben, így én ezt adok hozzá másféle paradicsomot és a vizet nem.

Spagetti tésztával tálalom, előny, ha teljes kiőrlésű lisztből készült!

DSCN4372.JPG

Jó étvágyat hozzá!

u:i.: Ha valakinek van kérdése, csak bátran, nem vagyok egy Lacibácsi vagy Stahl Judit, nem biztos, hogy érthetően magyaráztam.

DSCN4367.JPG