Ugrás a tartalomhoz
sze. 04. 2013

Szálkásítás a nyár végeztével is

Talán ismerős az érzés mikor május környékén megérzitek a nap első meleg sugarait és fejvesztve rohangáltok az edzőterembe hasazni. Hogy a szezonra a pocak laposabb, vagy a lapos has körvonalasabb legyen. Ezúttal ezt szeretném folytatni a hidegebb hónapokban is, ahelyett hogy tömegnövelőkkel tunkolnám magam.

Utolsó évemhez érkezve a fősulin, minden egyes plusz kiló nehézségeket jelentene. Nem szeretnék túlsúly miatt plusz éveket eltölteni kedves nyírségi Főiskolánkon. :) Ez főleg a szertorna közben okozna nehézségeket. Úgy gondolom a 178 cm- em egy maximum 75 kg os súly mellett teljesen ideális lenne. Aztán lehet játszadozni a testzsír- százalék, zsír és izomtömeg elosztással.

Így edzéstervemet a következőre módosítottam:

  • minden második páros nap 5 - 6 km futás. Közvetlen utána has edzés: lábemelés, has prés, felülés negatív padon.
  • minden páratlan második nap súlyzós edzés, végeztével 5 perc folyamatos ugráló kötelezés.
  • további has edzés pedig folyamatosan, amikor energiám és időm engedi.

A terv egyelőre 3 hétre szól, aztán az eredménytől függően változtatok, avagy sem. :) Az első hétnél járok, de már érzek némi fejlődést. Tovább folytatva, növelem majd az intenzitást - ami már közelítene egy intervallum - edzéshez, mint tudjuk ez zsírégetés és izommegtartás szempontjából előnyösebb -  valamint a has gyakorlatok ismétlés számát.

Az előrehaladást a kockáim számával ellenőrzöm.... :D amúgy pedig egy „Runtastic” nevű android programmal, így a telefonom is szépen ellötyög futás közben a nadrágom far zsebében. Ő felelős és méri  az út hosszát, sebességemet, időjárást.. stb és ebből egy hozzávetőleges értékkel kiszámolja az elégetett kalóriák összegét:

running2.png

A táv felénél megálltam és lőttem egy szép tájképet, majd a futás végén beugrottam az edzőterembe hasazni. Éppenséggel egy kocsma is útba esett volna, de a sörözéssel várok a hétvégéig:D  A jobb oldali kép kicsit csalóka, de egy kis diétával rásegítek majd. Eredményes szálkásítást !

süti beállítások módosítása