Ugrás a tartalomhoz
jún. 07. 2011

Tejszínes bazsalikomos-oregánós csirkemell

A csirkemellrizs rovat nem szól másról, mint a gasztronómiáról. Aki jó ideje testépít az tudja, hogy a testépítés nem feltétlen az ételek orgiájáról szól. Az első hónapokban néha kínkeserves átszokni a tipikus tömegnövelő vagy egyéb étrendekre, ezzel a rovattal abban szeretnénk segíteni, hogy bár nagyjából ugyan azokból az alapanyagokból, mégis változatosan tudjátok megcsinálni az ebédeket vagy a köztes étkezésekre szánt ételeket. Az ételekben kiemeljük a veszélyfaktorokat is (plusz zsír, szénhidrát), így jobban megtudjátok gondolni, hogy megegyétek-e vagy sem. Mi nem haltunk bele :) Az adagok mindig 1 étkezésre és 1 emberre vonatkoznak 80-90 kg tömeghez (tehát hozzám :D).

A mai kaja: Tejszínes bazsalikomos-oregánós csirkemell

Hozzávalók:

  • 15 dkg csirkemell
  • 1 dl tejszín (veszélyfaktor!)
  • só, bors bazsalikom, oregánó
  • olivaolaj
  • 10 dkg rizs

Elkészítése

A csirkemellet besózzuk borsozzuk és az olivaolajon félkészre pároljuk fedő alatt (kb. 10 perc), aztán hozzáadjuk a tejszínt és a bazsalikomot (érzés-ízlés szerint), majd készre pároljuk a csirkemellet. Ha elkészült, rászórjuk az oregánót és kb. 5 percig állni hagyjuk. (Az oregánót azért nem főzzük, mert akkor keserű lesz). Rizzsel tálaljuk, edzés előtt vagy a délután túléléséhez ideális. Jó étvágyat.