Ugrás a tartalomhoz
már. 28. 2022

Az idei Fitbalance békaember kategóriáját Gáspár Győző nyerte!

KSzomorú látni, hogy a "korrupció" a magyar sporteseményeket is mételyként eszi és évről évre azt kell átélnünk hogy valaki beette magát oda és berendelte a neki "járó" díjat. Idén ez a személy nem volt más, mint Gáspár Győzike, a magyar televíziózás egyik legnagyobb kelése, aki - ha jól emlékszem - már tavaly belengette, hogy elindul a versenyen. Némiképp felháborított a nevezése, de inkább elengedtem ezt a dolgot, hiszen Győző Úrnak annyi a célja, hogy pukkassza a polgárt. A Fitbalance megtörtént, Győző Úr pedig megnyerte a neki készült Fitman kategóriát, emellett elvitte a Bodybuilding.blog.hu Békaember-Különdíját is, mutatjuk:

13151791_1028261387242034_5830219415326301411_n.jpg

dec. 29. 2021

Ez Alekosz edzésterve és étrendje?

Pár napja röppent fel a hír, hogy Magyarország legismertebb biztonsági őre felismerhetetlenné gyúrta magát. Az információnak természetesen mi is utánarohantunk, hogy aztán konstatálhassuk: a hír igaz. Alekosz valóban vadító formát hozott össze így az év végére, még mielőtt bárki megfogadhatta volna, hogy 2022-ben kipattintja magát.

Alekosz újdonsült fizimiskáját valószínűleg sokunk megirigyelné, úgyhogy - szakértőnkkel - megnéztük, hogy vajon milyen étrend és edzésmódszer lehet az elért eredmények mögött. A szakértőnk átnézte a közzétett fotókat, fellapozta a szakkönyveket és az irigy követőknek az alábbi "Alekosz étrend és edzéstervet" állította össze:

Még mielőtt köztudatba kerülne a titok, fontos elmondani, hogy mind az étrend, mind az edzésterv csak akkor hatásos, ha megfelelő módon visszük véghez mindkettőt. Az edzés és kaja napokat is variálni kell, hogy a megfelelő összetételű tápnyag és stimuláns kerüljön be a szervezetbe. Nézzük tehát, hogy mitől döglik a légy és mi kell ahhoz, hogy Ti is úgy nézhessetek ki, mint Alekosz!

istencsaszar.jpgA kép forrása: Nagy Alekosz, Facebook

dec. 02. 2018

Testépítő karácsony - Ajándékok, amikkel tuti bevágódsz egy gyúrósnál

Karácsonykor minden kiderül: az is, hogy mennyire ismered a szerettedet, akit megajándékozol. Ezért is olyan nehéz a választás, de szerencsére egy testépítőnél nem nagyon lehet mellé lőni. Mint már megszokhattátok amiben tudunk, abban segítünk, úgyhogy jöjjön egy kis karácsonyi ajándék válogatás, kifejezetten testépítők számára.

5.000 forintig

Ha azt hiszed, hogy nem lehet 5.000 forintból frankó ajándékot venni, akkor tévedsz. Ott vannak kapásból a táplálékkiegészítők, amikből annyi van, mint égen a csillag és nagy részüket be lehet szerezni ennyiért a megfelelő kiszerelésben. Amire mindig szükség van, az fehérje, kreatin, edzés előtti, koffeintartalmú fokozók, L-Carnitin és zsírégetők, úgyhogy bármelyiket is választod, nem fogsz vele mellélőni. Persze elgondolkodhatsz rajta, hogy nem-e túl snassz ilyet venni, de bízz bennünk, hamar el fog fogyni és örülni fognak neki. :) Ha sportszeren gondolkodsz, akkor gimnasztika, vagy más néven fitness labdát is választhatsz. Elsőre hülye ötletnek tűnhet, pedig rengeteg előnye van: ülőalkalmatosságként is funkcionál, át tudja mozgatni az összes izmot, kis helyen elfér ha le van eresztve és annyira strapabíró, hogy szinten egy örök darabbá válik. A vásárlásnál arra figyelj, hogy elbírja majd a kiszemeltet! Vannak további fitness kiegészítők is, amiknek mindenki örül: Egy csuklóbandázs, vagy egy edzőkesztyű mindig jól jön, a fekvőtámasz állványa sincs sok gyúrósnak otthon, pedig nagyon frankó eszköz és brutálisan át tudja dolgoztatni a felsőtestet. Expandert semmi esetre se vegyél, mert az nem egy testépítőnek való, de a jóga hengerek, hasizom kerekek és még a hulla hopp karika is jó ajándék tud lenni.

kat_5000.png

nov. 23. 2018

Fitness labda - A mélyizmok jó barátja

Volt egy cingár haverom, akivel nem találkoztam legalább egy fél évig, aztán úgy hozta a sors, hogy a nyár közepén összefutottunk. Az emlékeimben egy vékony, kicsit pókhasas srácként él, és amikor megláttam egy rövidnadrágban, elállt a szavam. Kérdeztem tőle, hogy hogy hozta össze ezt a kockás hasat, a tök jó bicepszet, meg úgy a többit, aztán az volt a válasza rá, hogy: fitness labda. Először azt hittem, hogy viccel, de aztán kiderült, hogy tényleg csak azzal szórakozott egy jót, és érte el ezt a jó kis strandformát. De mégis hogyan? Hát így.

borito.jpg

nov. 09. 2018

A 6 legjobb kardió gép

Ha kimondjuk azt a szót, hogy kardió gép, akkor mindenki azonnal a fogyásra gondol, pedig ennél sokkal többről van szó ezeknek a gépeknek az esetében. A kardió gépek fő funkciója a szív megdolgoztatása, amit a lehető legtöbb izomcsoport funkcionális mozgatásán keresztül ér el. Az ilyen gépek persze nem csak a szívet, de a légzőszervrendszert is megdolgoztatják, így a gyúrással ellentétben, - ahol minden megtett centi az izmok stimulálására szolgál - a kardiózásnál az egész testünkre jótékony hatást gyakorolhatunk. Az így végzett mozgás erősíti a szívet, az érrendszert, növeli a tüdőkapacitást és - most jön a fontos mellékhatás - csökkenti a test zsírtartalmát. Az ilyen gépeknek ráadásul már se szeri, se száma, mindenki kiválaszthatja a megfelelőt. De hogyan? Ebben segítünk ezzel a cikkel. :)

title.jpg

nov. 03. 2018

Párosan fogyás az élet

A párkapcsolat nem csak a léleknek, de a zsírpárnáknak is kedvezni szokott, amiknek a gyarapodása általában egyenesen arányos a szakítás esélyével is. Vannak azonban olyan párok, akik ahelyett, hogy kidobták volna sütiszörny kedvesüket, inkább rávették arra, hogy fogyjanak le velük együtt. Ilyen egy igazi új kezdet, csak nehogy megint elő kerüljön a piskótarolád!

paros_fogyasok_001.jpg

okt. 30. 2018

A súlytárcsák titkos világa

Ha otthon akarsz gyúrni, akkor tuti, hogy nem fogod megúszni, hogy vegyél néhány súlytárcsát. Mivel szimpla vasdarabokról van szó, ezért nem is gondolná az ember, hogy a végletekig el lehet menni a válogatásban, amit érdemes is megtenni, hiszen - mint minden mást az életben - tárcsát sem 1-2 évre vesz az ember. Olvasd át a súlytárcsákról szóló cikkünket és biztos, hogy a végén jól fogsz választani. :)

sulytarcsa.jpg

okt. 19. 2018

Szaladj ki otthon a világból! A nagy futópad választó

Mindjárt itt a tél, ami egyáltalán nem kedvez a kinti sportok szerelmeseinek. A futók ilyenkor a szögre akaszthatják a cipőt, vagy lemehetnek az amúgy is már zsúfolt termekbe, ahol sokszor lehetetlen szabad futógépet találni és legalább 1-2 órára birtokba venni azt. Mit tehet ilyenkor az ember fia/lánya, minthogy bevásárol otthonra egy futógépet, amibe aztán hihetetlen módon beleszeret. :) Nekem is van, és bevallom, hogy jól kitölti az unalmas óráimat, pláne ha betolom a TV elé amin maratonok fejkamerás felvételeit nézem futás közben.

Egy kardió gép mind fölött

Noha otthoni kardió gépekből hihetetlen a választék, mégsem dobálhatja tele velük a nappalit az ember, hiszen nem tudna tőlük megmozdulni a mindennapokban. Ha választani kellene, akkor az elliptikus trainerek és a szobabiciklik fölött biztos, hogy a futópad győzedelmeskedne, mert ez az a gép, amivel a legjobban kordában lehet tartani a testzsírszázalékot és a legjobban edzi a szívet. Szerencsére ma már nem úgy kell a padokat elképzelni, mint drága helyet zabáló monstrumokat, mert nagy rész összecsukhatóak és könnyen lehet tárolni őket.

futopad_valaszto.jpg

okt. 10. 2018

Brutális hátat akarsz? Hát húzódzkodj!

Ismered azt a viccet, amikor két testépítő beszélget? " -Te szoktál húzódzkodni? - Én? Áhh, hülye vagy? Attól megnőne a hátam!". És milyen igaz! Persze a húzódzkodás nem csak a hátra van nagyon jó hatással, de a bicepsz, a vállak és a mellizmok is meghálálják, ha beleviszed az edzésekbe ezt a mozgásformát is. Annyira jó tud lenni egyébként egy húzódzkodás, hogy ha nem egy olimpiai, csak egy fittebb strandfazonra gyúrsz, akkor elég lehet akár egy megfelelő keret is otthonra, amive kétnaponta jól át tudod mozgatni magad. A lábad persze ki fog maradni a mókából, de minden más izomcsoportra tökéletes tud lenni a húzódzkodás. 

huzodzkodas.jpg

okt. 05. 2018

Így építsd fel az otthoni termedet

Imádok új emberekkel találkozni, mert mindig megkérdezik, hogy hol szoktam edzeni. A válaszom mindig az, hogy a "másik szobában", ami attól függetlenül, hogy nagyon vicces beszólás, mégis igaz. Ilyenkor persze jönnek a kételkedések a bicepszem láttán, pedig tényleg nem poénkodtam: én itthon edzek. Hogy miért, annak számos oka van: így 6 év edzéssel a hátam mögött rengeteg pénzt spóroltam már meg, konkrétan milliós nagyságrend fölött járok, másrészt sose kell sorban állnom egy gépért, jó a zene, és a higiénia is a tetőfokán van. Persze nincsenek edzőtársaim, nem tudok csajokat bámulni és nincs, aki a helyére pakolja a játékaimat, de mi csak szimplán mozogni akarunk, nem igaz? Az otthon edzés emellett nyugis és nem csak pénzt, de rengeteg időt is megspórolhatsz vele, hiszen nem kell külön a terembe utazgatnod és a másik nagy előny, hogy a Te termed mindig nyitva lesz! :) Az, hogy milyen felszereléseket pakolsz be Rajtad áll, és szerencsére bármikor bővítheted az állományt. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy hogyan tudod az alapoktól felépíteni a termedet és hogyan tudod a tested fejlődésével párhuzamosan fejleszteni azt. Ha totál kezdő vagy, akkor mindenképpen olvasd végig, ha már profi, akkor ugorj a Neked szóló részhez. :)

home_gym.jpg

süti beállítások módosítása