Ugrás a tartalomhoz
nov. 09. 2017

24 ember, aki ráncba szedte magát

Hamarosan itt a január, amikor megtelnek majd a fitness-termek és egy hónapig mozdulni sem lehet majd. Aztán jön a május, amikor mindenki újra feleszmél és elszalad, hogy strandformába vágja magát. Ugye Te nem ilyen vagy? Ha mégis, akkor itt van 26 ember, aki megcsinálta azt, amire lehet, hogy Te most azt hiszed, hogy nem vagy képes, pedig mi tudjuk, hogy igen! Elfogadsz azért egy jó tanácsot? Kezdj hozzá most, mert a strandfazonért való esélyes küzdelem novemberben indul! ;)

progress_pics_01.jpg

nov. 03. 2017

Női fitnesz mítoszok

Hölgyek esetében az edzés és a táplálkozás tekintetében szükség van arra, hogy a fikciókat a tényektől elkülönítsük.Rengeteg információ kering az neten, a női magazinokban, melyek félrevezetőek. 

6c7a0b64c90e6f4d38995ced6151cbb15b748c51-upload_jen-mirror-blogjpg_9765ac64258c59f705369787c0771871_10063.jpg

nov. 02. 2017

Kakaós csiga másképp

Kedvencünk a kakaós csiga, de most kicsit másképp. Szinte nem tartalmaz szénhidrátot, így diéta idején is lehet fogyasztani!

okt. 31. 2017

Arnold igazi kezdő edzésterve

Az első számú testépítő példaképem Steve Reeves. De vannak más példaképeim is, mint például mindenki kedvence, Arnold Schwarzenegger, akitől szintén sokat tanultam. Sokan tudják, a sport az Osztrák Tölgy által vált igazán ismertté, miután a karizmatikus bajnok betört Hollywoodba. Azonban azzal már kevesebben vannak tisztában, hogy előtte is létezett egy ikonikus alak, aki a sármjával és hibátlan testalkatával, Arnoldhoz hasonlóan történelmi akciófilmekben vállalt főszerepekkel népszerűsítette a testépítés csodálatos világát. Ez az ember pedig nem volt más, mint Steve Reeves.

regparkstevereeves.jpg

okt. 31. 2017

Mákos almás sütemény

Következő sütim is liszt, cukormentes. Nagyszerű őszi desszert lehet.

img_6774.JPG

okt. 30. 2017

5 figyelmeztető jel, hogy nem fogyasztasz elegendő rostot

Az egészséges étkezésben a rostoknak kiemelkedő fontosságuk van. Kisgyermekek esetében 19-25 g rost, gyerekek, tizenévesek és felnőttek esetében 21-38 g rost az ajánlott mennyiség.

Rostot a teljes kiőrlésű gabonák, gyümölcsök, zöldségek tartalmaznak. Éppen ezért fontos, hogy ezeket az ételeket fogyasszuk, így a szervezetünk megkapja a számára szükséges rostokat. A rostok hosszú távon a zsírégetésben is segítenek.

34456.jpg

Nem vagy biztos abban, hogy elegendő rostot fogyasztasz?  Az alábbi 5 jel figyelmeztető lehet, hogy nem...

okt. 30. 2017

Retró testépítés alapok

Mivel több ismerőstől kaptam visszajelzést, hogy szeretnék elkezdeni a retró testépítő (klasszikus fizikum építő) alapokon nyugvó teljes test edzést. Nekik szeretném most röviden összefoglalni, hogyan érdemes nekivágniuk a dolognak, ha a sport eredeti - és hitem szerint leghatásosabb - elveit szeretnék követni.

eifermanretro.jpg

okt. 28. 2017

40 fölött is bomba nő

Major Mária az élő bizonyíték arra, hogy lehet jó alakunk 40 fölött, miközben gyereket nevelünk és dolgozunk, sőt ő nem elégedett meg azzal, hogy formásra edzette magát, színpadra is felállt, hogy bebizonyítsa nincs lehetetlen!

img_6558.JPG

okt. 28. 2017

Cukkinis diós sütemény

Nekem nagy kedvenc a cukkini, édesség formájában is!

 • 2 db tojás
 • 30 dkg cukkini
 • 7 dkg bio hajdina pehely
 • 10 dkg dió (darálva)
 • 3 dkg kakaó
 • 20 dkg csokis proteinpor
 • késhegynyi szódabikarbóna
 • 5 g édesítőszer (ízlés szerint)
 • 1 csipet só

 cukkinis-dios_sutemeny_1.JPG

okt. 27. 2017

Saját testsúlyos teljes test edzés

Mikor a barátaimmal testépítésről beszélek, szinte mindegyikük elmondja, hogy ő elsősorban a saját testsúlyos gyakorlatokat preferálja. Ennek szerintem három fő oka lehet:

 • a nagy súlyokkal történő edzéstől úgy általában tartanak az emberek - nem tartják egészségesnek
 • a „saját testsúlyos edzés" olyan egészségesnek hangzik
 • a saját testsúlyos edzéshez nem kell lemenni az edzőterembe - otthon, vagy mondjuk egy ingyenes, napsütötte kondiparkban is végezhető

Szerény véleményem szerint a saját testsúlyos edzésnek egyetlen előnye van: praktikus. Valóban nem kell hozzá edzőtermi bérletet venni, akár otthon, vagy a megfelelő felszerelés segítségével bárhol végezhető.

sajat_testsulyos_edzes.jpg