Ugrás a tartalomhoz
aug. 22. 2017

A legbrutálisabb erőemelő balesetek

Az erőemelő és a testépítő között nagyvonalakban annyi a különbség, hogy míg a testépítők az arányokra és az esztétikumra mennek, addig az erőemelők a megmozgatott súly mértékével mérik a teljesítményt. Ez arra ösztönzi őket, hogy egyre több tárcsa kerüljön a rúdra és saját határaikat feszegetve döntsék meg a világversenyek rekordjait. Természetesen azért ennél sokkal összetettebb a dolog, de az alábbi videóban lévő balesetek egy része épp a korlátok legyőzése miatt született. 

andranik-karapetyan-20160811_3cef52d82c11489fbd984fc580f70ef3.jpg

aug. 16. 2017

Ő a mi Hősünk: Guba Anikó átalakulása

Ő a mi Hősünk rovatunkban ezúttal egy fiatal hölgyet mutatunk be Nektek. Guba Anikó életét folyamatosan végigkísérte a testmozgás, de a tudatosság sokáig hiányzott belőle. Anikó három éve végezett el egy edzői tanfolyamot, azóta megreformálta életmódját, edzősködik és szellemileg is folyamatosan képzi magát. Vele beszélgettünk:

20476257_10212084172932912_7840329747818835198_n.jpg

aug. 12. 2017

Akrobata mutatvány miatt halt meg egy 23 éves testépítő

Ehunyt a 23 éves IFBB junior világbajnok Sifiso Lungelo Thabethe. Eredményhirderés után készült egy egyéni produkcióval, amit egy hátraszaltóval akart nyitni. A kísérlet tragádiába torkollt, mert nem tudott elég nagy lendületet venni. Valószínűleg a zokni miatt meg is csúszott. Olyan szerencsétlenül ért talajt, hogy végzetes kimenetelű csigolyatörést szenvedett. 

sifiso-lungelo-thabethe-400x240.jpg

aug. 10. 2017

Sleep & Relax: Jó éjszakát!

Lassan augusztus közepén járunk, ami a nyár és a pihenés időszaka. Mégis egy csomó frusztráló tényező van, ami miatt könnyen felborulhat az alvásciklusunk. Nem csak magamon tapasztalom, de nagyon sok ismerősömtől is hallom, hogy mostanság rosszul alszanak. A stressz, a közelgő ősz, a véget érő szabadságolások és a gatyarohasztó meleg mind-mind tesz arról, hogy egy nyugodt éjszakán se legyen. Ez nem csak a lelki egyensúlyunkra, de a testire is egyaránt rosszul hat, úgyhogy ideje kézbe venni a dolgokat!

anrold_sleeping.jpg

aug. 10. 2017

Itt az új szerelmed: Tessa Barresi

Tessa még csak 17 éves, de máris olyan izomzattal rendelkezik, amit egy 30-as éveiben járó férfi is megirigyelhetne. A mozgáskarrierjét tánccal kezdte, ami 6 éves korától fogva készítette fel az edzéstermi kiképzésekre, amit 15 évesen kezdett el. Mindent úgy csinál, ahogy az a Nagy Könyvben meg van írva és egyetlen álma, hogy profi testépítő legyen. Az Instáján már most 142.000 követővel rendelkezik és ha így folytatja, akkor pár éven belül a női fitness-testépítő vonal egyik meghatározó alakja lesz. Mi csak annyit javasolnánk Neki, hogy addig nyomja meg a stop gombot, amíg ilyen cuki, mert ezzel a fizikummal és arcberendezéssel még bőven a szerethető és tetszetős kategóriában van. Reméljük, hogy így is marad.

tessa_barresi_21.jpg

aug. 07. 2017

Testépítő végtagok nélkül

Amikor az ember meglát egy mogáskorlátozott embert, aki tolószékbe kényszerült, akkor az első gondolta általában az, hogy édes jó istenem: csak egészséges legyen. Aztán kicsit továbbgondolja a dolgot és azt találgatja, hogy ez az ember biztosan így született és kiskora óta alkalmazkodott a világhoz. Nem tudja, "csak" látja, hogy mit veszít és elfogadja az életét úgy ahogy van. A mai posztunkban szereplő fiatalember egy genetikai betegség miatt, lábak és fejletlen kezek nélkül született. 

Nick Santonastasso sok motivációs képen felbukkant már, amit a testépítő közösség már igen jól ismer. Most összeszedtük edzés közben készített képeit, hogy aki eddig lemarad a fiú történetéről, azt gyorsan bepótolhassa, mert amit az edzéseken napról-napra véghezvisz ez az ember, az több, mint emberfeletti.

strong_man_01.jpg

aug. 03. 2017

Arnold Schwarzenegger - Arany hatos

Arnold Schwarzenegger - A kezdeti idők:

„Szeretnék tisztázni minden félreértést az anabolikus szteroidokkal kapcsolatban. Az összes komoly testépítőnek tudnia kellene az igazságot róluk. Az én véleményem, hogy minden tömeget, amire vágysz, elérhetsz nélkülük is. A szteroidok nagyon radikális eltávolodást jelentenek a fizikai kultúrától. Túl nagy hangsúlyt helyeznek az értékükre a jobb fizikumért folytatott küzdelemben. Én személy szerint azt gondolom, a szteroidok haszna túl van értékelve, és mondanom sem kell, agyonhajszolva. A múlt szupersztárjai, mint Reg Park, John Grimek, Steve Reeves, Clancy Ross, Jack Delinger és Bill Pearl elérték a végső határaikat masszív izomzatban nélkülük is. Így te is elérheted a végső határaidat megfelelő edzéssel és diétával.

aranyhatos.jpg

aug. 02. 2017

Az ember, aki 100 napig csak fagyit evett, mégis lefogyott

Anthony Howard-Crow egy 32 éves kaszkadőr és YouTuber férfi, aki nemrég valami bődületes őrületbe kezdett: 100 napig csak fagylaltot, fehérjét (azt is csak táplálékkiegészítő formájában), és némi alkoholt fogyasztott. Kísérletének célja bebizonyítani: tök mindegy, hogy mit eszünk, amíg a kalóriabevitel megfelelő. 

ice_cream_alcohol_01.jpg

júl. 31. 2017

Schobert már azt sem tudja, hogy mit hazudjon

Ha szóba került valamilyen beszélgetés során Schobert Norbi neve, akkor mindig bevédtem. Egy elhízott rendőrből Magyarország fitness guruja és nem mellesleg egyik első számú brand tulajdonosa és üzletembere lett. Minden elismerésem az övé, hiszen olyan birodalmat épített fel, amit 100 évente csak 2-300 magyarnak sikerül, emiatt nem csak szerencsés, de kimondottan értelmes és elszánt embernek is tartottam. Az ismerőseim gyakran az "idióta" és "segghülye" jelzőkkel illették, pláne azután, hogy magához vette a minden pillanatban az ámulat tetőfokára hágni képes Rubint Rékát is, én meg csak azzal nyugtatgattam magam, hogy aki egy ilyen márkát és életszínvonalat össze tud rakni, az kizárt, hogy gyépés legyen. Egy ilyen politikai életben és egy olyan irigy országban, mint a miénk egyszerűen csak azok tudnak ilyen szinten érvényesülni, akik genetikailag erre lettek összerakva. És Norbi ilyen volt. Aztán segg hülye lett

schobert_norbi_rendor.jpg

júl. 29. 2017

Nőként minden életkorban fitten

Lehet, hogy éppen most kezded, az egyetemet,  egy cégnél a karriered, gyermekvállalásra készülsz, lehetsz nyugdíjas, ez most a remek alkalom, hogy fittebb legyél mint valaha. Mert az edzést soha nem késő elkezdeni. Az edzés a fizikai teljesítményt növeli, bármilyen életkorról is legyen szó, valamint érzelmi stabilitást ad, erősebb szív- és immunrendszert, és az alvás minőségét is javítja. 

fitness.jpg