Ugrás a tartalomhoz
nov. 02. 2017

Kakaós csiga másképp

Kedvencünk a kakaós csiga, de most kicsit másképp. Szinte nem tartalmaz szénhidrátot, így diéta idején is lehet fogyasztani!

Hozzávalók

A tésztához

  • 125 g chiamagliszt
  • 40 g csokis proteinpor
  • 1 tk só
  • 4 kávéskanál instant élesztő
  • édesítőszer
  • 1 dl szójatej
  • 2 db tojás

 

A töltelékhez

  • 10 dkg  kókuszzsír
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
  • édesítőszer
  • 40 g kókuszreszelék
  • 20 g csokis fehérje

Elkészítés

  1. Langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt. 15 perc alatt felfuttatjuk.
  2. Addig egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojást, sót, édesítőszert. Alaposan összedolgozzuk az élesztővel.
  3. Közben összekeverjük a kakaót, kókusszal, proteinporral, édesítőszerrel, kevés felolvasztott kókuszzsírral.
  4. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. Olajjal megkenjük a tésztát, majd megszórjuk kakaóval.
  5. Feltekerjük, 1 cm-es csíkokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a csigákat. 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.