Ugrás a tartalomhoz
okt. 31. 2017

Mákos almás sütemény

Következő sütim is liszt, cukormentes. Nagyszerű őszi desszert lehet.

img_6774.JPG

„Piskóta” hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 10 dkg őrölt mák
  • 3 evőkanál lenmagpehely
  • 3 evőkanál útifűmaghéj
  • fahéj
  • édesítőszer
  • késhegynyi szódabikarbóna

 

Elkészítése:

A mákot, a lenmaglisztet, édesítőszert, tojássárgáját és a szódabikarbónát összekeverjük.

Tojásfehéréjét habbá verjük és összekeverjük őket óvatosan

Szilikonos sütőformába tesszük, előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

Esetleg konyharuhával letakarhatjuk, hogy elkerüljük a kiszáradást.

Ezt a piskóta alapot bármilyen krémmel megkenhetjük. Az első amit kipróbáltam, a képen látható fahéjas csoda volt!

 

Fahéjas-almás-diós krém

Hozzávalók:

  • 1 alma
  • őrölt fahéj
  • édesítőszer
  • 2 kanál útifűmaghéj

 

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk és ledaráljuk. Hozzátesszük az édesítőszert, útifűmaghéjat, fahéjat és elkeverjük és kicsit összefőzzük.

Ahogy elkészült, mehet rá a sütire.