Ugrás a tartalomhoz
nov. 03. 2017

Női fitnesz mítoszok

Hölgyek esetében az edzés és a táplálkozás tekintetében szükség van arra, hogy a fikciókat a tényektől elkülönítsük.Rengeteg információ kering az neten, a női magazinokban, melyek félrevezetőek. 

6c7a0b64c90e6f4d38995ced6151cbb15b748c51-upload_jen-mirror-blogjpg_9765ac64258c59f705369787c0771871_10063.jpg

Edzéssel kapcsolatos tévhit #1: ha nagy súlyokat emelsz, úgy fogsz kinézni mint egy férfi

Ez a legtöbbet hangoztatott mítosz. Abban igaza van, hogy minden nő, aki súlyokat emel, idővel egyre erősebb lesz, de ez korántsem jelenti azt, hogy fizikailag elkezdene egy férfihoz hasonlítani. A nők is termelik a természetes izomépítő hormont, a tesztoszteront, de csak kis mennyiségben. Hölgyek esetében még a sokéves edzési múlttal rendelkező nők sem néznek ki férfiként.   Természetesen bárki, legyen az férfi vagy nő, aki tesztoszteront vagy más anabollikus anyagot fecskendez magába, abban az esetben azok az anyagok az izomfejlesztést extrém módon elősegítik. De, ha természetes módon építjük fel a sovány izomtömeget, az több kalóriát éget, és karcsúbbak maradhatunk. NE FÉLJÜNK A NEHEZEBB SÚLYOKTÓL!

Edzéssel kapcsolatos tévhit #2: Az izom zsír lesz, ha abbahagyjuk az edzést

Népszerű elképzelés... DE Ilyen nincs! Az izomszövet nem zsírszövet, teljesen más szövetekről van szó....Helyes táplálkozással és pihenőidők betartásával, az edzés hatására az izom növekedni fog. Ha azonban leállunk az edzéssel az izmok mérete kisebb lesz.Ha úgy döntesz, hogy felhagysz a a tiszta étkezéssel és helyette gyorséttermi kajákra és felesleges zsíros kalóriákra cseréled, akkor az egykori szilárd izmaid petyhüdté válhatnak. A testösszetételed változik, nem pedig az izomszövet alakul át zsírszövetté. 

4ce45fde91e0e93b06db61c5101b71ee.jpg

Ahhoz hogy ez ne következzen be, ragaszkodj a súlyzós edzéshez és táplálkozz egészségesen. Ha sérülésed van, csökkentsd a táplálékbevitelt, és amennyiben kezdőként nem akarsz sérüléseket összeszedni, vedd igénybe személyi edző segítségét. 

Edzéssel kapcsolatos tévhit #3: Minden nap edzeni kell a lábat a kerek popsiért

Szabály: edz keményen a teremben és az izmaidnak adj legalább 48-72 órát a pihenésre.

Miért? Minden kemény munka, melyet a teremben végzel, stimulálja az izomnövekedést. És a következő napokban regenerálódik az izom, főleg ha megfelelően táplálkozunk és megfelelően pihenünk. Amennyiben lerövidítjük a regenerációs szakaszt, akkor az izom növekedésére ne nagyon számítsunk. 

A kardió szerepet játszhat az alsó tested formálásában és gyakrabban végezhető, de FONTOS KIEMELNI, hogy az NEM épít olyan feneket, mint a súlyzós edzés!!

süti beállítások módosítása