Ugrás a tartalomhoz
már. 28. 2017

A Pumped Gabó-jelenség

Pumped Gabó sajnos, vagy nem sajnos, de elkerülhetetlen eleme lett a magyar médiának. Aki nem tudná: Ő volt az a szerencsétlen, akiből a Velvet ország-világ előtt hülyét csinált, mert úgy táncolt a Szaundon, mint a nagy könyvben megírt, beképzelt, lakótelepi 20 forintos köcsög. A videó és a kacsa-tánc (amit egyébként az egyik hasonlóan értéktelen példaképéről másolt) szélsebesen terjedt el a neten és hozta meg Gabónak a jóízlésű emberek által egyáltalán nem kívánt hírnevet. Gabó neve közben összeforrt a testépítéssel is, ami igen degradálóan hatott azokra a sportolókra, akinek a gyúrás nem több, mint egy kétnaponta bekövetkező lelki szeánsz, épülés és megtisztulás.

pumpedgabo.jpg

Meleg pornóból az RTL-re

Kezdetben mindenki joggal hihette azt, hogy Gabó egy igazi dúsgazdag arc, akinek nincs más dolga, mint egész nap a teremben kotlani és (az egyébként testépítőkörökben elhanyagolhatónak számító) izomtömegét nevelgetni, de aztán némi "jószándékú" kutatás után kiderült, hogy Magyarország egyik legtehetségtelenebb és leglegcsúszottabb fiataljáról van szó, hiszen Gabó akkoriban nem másból élt, mint a meleg pornóból. Aki mindenképpen szeretne erről vizuálisan is informálódni, keressen rá a Google-ben, a Napiszar rendesen kimaxolta a témát (jó tanácsként mondom, hogy inkább ne tegyétek, mert az ott látható képeken minden kerül mindenhova és mindenkibe). Ugyan a mainstream média igyekezett ezt minél jobban leplezni, aminek ki kell derülnie, úgy is kifog. Persze nem kapott elegendően nagy teret, így Gabóba el lehetett kezdeni önteni a pénzt és a népi hülyítést egy újabb magaslatra emelni. Először a Nyerő Páros című táncikáló műsorban láthattuk, aminek a végén egy országgal sajnáltatta le magát és adta elő az "anyukámnak vinném haza a pénzt" hattyú halálát, manapság pedig már egy kifejezetten neki készített reality-ben mutatja meg, hogy az emberi prosztóságnak milyen hihetetlen mélységei vannak.

gabo_melegprono.jpg

Gabó és a gyúrás

És el is érkeztünk cikkünk sarkalatos és blogra illő részéhez, a Pumpedséghez, azaz a gyúráshoz, ami megint kicsit rossz irányba tolta el a testépítők megítélését. Jómagam értelmes, világ éltemben patinás munkahelyeken dolgozó srác vagyok és napi szinten tapasztalom, hogy mennyire elítélnek azért, mert kisportolt vagyok. Talán annyiban hibás vagyok, hogy nem BMW-sek és dealerek között keresem a társaságot, akiknél valószínűleg egyből be tudnék vágódni az alkatommal, hanem inkább az intellektüel réteget célzom meg, akik korántsem annyira elfogadóak egy olyannal szemben, aki egy pillanat alatt el tudná őket pusztítani - ha lenne olyan hülye. De nem vagyok és nagyon sok sportoló nem az, de az ilyen Gabó-félék az ilyen srácok hitelét rontják gőzerővel, amit nem lenne szabad engedni.

Persona non grata

Gabót persze rühelli is rendesen a testépítő közösség és mondanám, hogy megkerülhetetlen eleme a magyar gyúrósportnak, de nem az. A felfedezése óta oda lettek a szálkák, az izomtömege sem fejlődött egy dekát sem, persze a sok TV-zés mellett nyilván nem jut elég idő a teremre és a kellő mennyiségű regenerációra sem. Egyébként sem hiteles, hiszen nincs túl sok érdeme, az általa elért fizikumot bárki el tudja érni egy év alatt egy jól összerakott edzéstervvel és diétával - feltéve ha nem 20 kilónyi túlsúllyal vág bele. A testépítő cégeken is látszik, hogy nem mernek hozzányúlni a témához, anno részt vettem az egyik médiatervezésében és nyíltan kimondták, hogy ugyan szeretnék alkalmazni, mert népszerű, de mint céges arcot nem tudják felvállalni, pedig akkoriban Gabó még csak a telepi suttyó skatulyában mocorgott és szó sem volt meleg pornóról, vagy bármilyen alantas dolgokról. Azóta sem látom, hogy nyíltan promótálna bármit is, ami a testépítéshez kapcsolódik, bár őszintén bevallom, hogy nem is követem nyomon semmilyen szinten, mert egyszerűen felfordul a gyomrom tőle és létem értelmét vonom kétségbe, ha ilyenekre szánom az időt.

protein-no-shaker.jpg

Madarat tolláról, embert barátjáról

Kedves Olvasó, ha testépítő vagy, akkor úgyis tudod miről beszélek, ha nem, akkor pedig vésd kérlek az eszedbe, hogy az ilyen Pumped Gabó-féle véglényeknek semmi, de semmi köze nincs a testépítéshez. Egy igazi testépítőnek normális munkája van, népszerű a barátai körében, mert értelmes, céltudatos, kitartó és segítőkész. Az élete nem a gyúrásról, hanem egy olyan összhangról szól, amiben mindenre elég, értékes és "minőségi" idő jut és nem csak a test, de a lélek folyamatos fejlesztése is a célok között szerepel. Pumped Gabó nem ilyen és nem is igazi testépítő. Pumped Gabó nem más, mint egy lakótelepi szerencsétlen, aki úgy akart valaki lenni, hogy a legnagyobb ismeretség mellett is egy senki maradt. Mi gyúrósok ennél sokkal, de sokkal okosabbak és sikerorientáltabbak vagyunk és azok is maradunk. Legyél Te is ilyen és ne legyél olyan, mint Gabó. Én egyébként sajnálom a srácot, sok olyan örömteli pillanat marad ki az életéből, mint egy kétismeretlenes egyenletrendszer megoldása, a végtelen Univerzum megértése, a vallások megismerése, versírás, könyvolvasás, ok-okozati összefüggésekre való rálátás és úgy ámblokk minden, amihez némi gondolkodás szükséges és ezt most nem bántásból írom. Az meg egy magyar nemzet és média tragédiája, hogy egy ilyen ember pusztán abból meg tud élni egy ilyen nyomorult országban, hogy mutogatja magát.

a8e.gif

süti beállítások módosítása