Ugrás a tartalomhoz
júl. 29. 2016

Hidratálj extra nyereséggel: a nyár slágeritala, amit a nap bármely időszakában fogyaszthatsz

Az elegendő mennyiségű vízfogyasztás a nyári hónapokban különösképp nagy odafigyelést igényel. Ez nem csak a hidratálás miatt nagyon fontos, hanem az izomsejtek védelmének érdekében is. Ha megfelelően hidratálod magad a forró nyári napokban,  akkor az izomsejtek jobban működnek, nagyobb lesz a méretük, ezáltal nagyobb erőt tudunk kifejteni, így cseppet sem túlzás kijelenteni, hogy az izomsejtek víztartalma egy fontos anabolikus tényező. Ezt tudjuk még azzal fokozni, ha egy kicsit felturbózzuk aminosavakkal, hogy az izomsejtek még több víz tárolására legyenek képesek, de nagyon hasznos lehet egy diéta során is, amikor minimális izomvesztéssel szeretnénk szálkásodni. Ilyenkor a katabolizmus elkerülése végett érdemes a frissítő italainkat extra aminosavakkal dúsítani.

img_0370.JPG

A BCAA-k előnye a tejsavófehérjékkel szemben

Sokan úgy vélekednek, hogy fölösleges extra BCAA-t alkalmazni, hiszen a tejsavó fehérje önmagában tartalmaz aminosavakat, így ha annak az utánpótlása megfelelő, akkor bőségesen el lesznek látva BCAA-val is. Ez a kijelentés részben meg is állja a helyét, a probléma viszont az, hogy a fehérjében lévő aminosavakat a szervezetnek még le kell bontania, ami egy gyors felszívódású tejsavó fehérjénél is órákat jelent.

Amikor egy 1,5 órás edzés után csavarni lehet az izzadságot a pólódból, akkor az izmaidnak minél hamarabb "táplálékra" lesz szükségük. Ilyenkor a legcélszerűbb már edzés közben pótolni a izom "táplálékát", minimalizálva a katabolizmus veszélyét. Ezt pedig a leghatékonyabban BCAA kiegészítő formában tudjuk megtenni, ami nem igényel emésztést és az izmokat hasznos táplálékkal ellátva kerül a véráramba.  

Hűsítően pezsgő, finom és nyereséges

Kár vitatni, hogy a táplálékkiegészítők ízvilága nagyban befolyásolja a döntést. Nem mindegy, hogy hónapokon keresztül fancsali képpel, vagy befogott orral gyűröd le a turmixodat. A döntés súlya pedig még jobban felértékelődik, ha az izomgyarapodás mellett hidratálás is a cél. Sok fajta BCAA-t kóstoltam már, de egyiket sem tudtam jóízűen edzés közben fogyasztani, mert onnantól kezdve, hogy a hideg natúr zbe valamit belekeversz, valamelyest mindenféleképp veszíteni fog hűsítő, natúr funkciójából. Így aztán én minden BCAA-t edzés előtt vagy edzésen kívül fogyasztok, gyorsan lehúzva, ízlelgetés nélkül 

Ez a nézetem kb 3 héttel ezelőtt szakadt meg, amikor részletes keresgélés, vásárlói vélemény olvasás, fórumozás után rátaláltam a BSN Amino X termékére. A termék megérkezése után azonnal hozzáláttam a nyári hűsítő koktél elkészítéséhez, ami nálam abban merül ki, hogy fogsz egy shakert és félig engeded vízzel. Ezután beleraksz 2 kanál (vagy a leírásnak megfelelő adag) BCAA-t, jól felkevered és teletöltöd vízzel. Vársz néhány percet, hogy a szemcsék teljesen felszívódjanak majd berakod hűtőbe és a saját ízlésednek megfelelően lehűtöd.  

img_0369.JPG

Ízvilág és hatás

Tudtam, hogy miután megfelelő hőmérsékletre hűtöm - az egyébként Zöld-almás ízesítésű BCCA-t – az első kortynál eldől, hogy egy hónapig fancsali képpel nyomom le vagy kellemesen csalódok végre egy BCAA készítményben és akár edzés közben is elszürcsölhetem az első aminosavas italom. 

A kóstolás után azt kell mondjam, hogy a mérleg nyelve középen állt. Edzés közben ezt a amino-t sem tudnám elképzelni, de társai közül mégis kiemelkedik, mert van egy enyhe krémes íze, ami még természetesebbé teszi a Zöld-alma ízt. Persze azóta eltelt 3 hét, elfogyott a doboz tartalmának az 1/3 -a és nem untam rá az ízére, nem kelt bennem undort és ami a legfontosabb (hogy ne tűnjek ennyire válogatós nyikhajnak) a hatása hozza a kötelezőt. Egyfajta izomérzetet ad, telítettebbnek, keményebben érzem az izmaimat, így a nyári nagy szálkásítási projektben maximálisan helyt állt ez a termék.  

Mindenkinek bátran ajánlom, aki nem akar tovább kísérletezni és akár a többi ízben is bátran berendelhetsz, mert a vásárlói véleményeket elnézve, nem csak engem győzött meg ez a kissé krémesebb, ugyanakkor természetes ízvilágú BCAA. 

A BSN Amino X-et a Gymbeam-től kaptuk tesztelésre, ahonnan Ti is bármikor beszerezhetitek. Egészségetekre! :)

süti beállítások módosítása