Ugrás a tartalomhoz
jún. 03. 2016

Rich Piana a legőszintébb tesztoszteron óriás

Gyász: Rich Piana meghalt

Aki egy kicsit is otthon van a testépítés és fitness világban, az minimum hallott már Rich Piana nevéről.

„Bármi áron, bármibe is kerül.”

Ez az ő mottója. Következésképp az életét tette fel erre a sportra és bizony nem is félti azt, amikor szteroidokkal és növekedési hormonokkal tömi magát. De hogy mindenki képben legyen, nézzünk egy rövid életrajzi beszámolót a testépítő óriásról, akinek első nagy testépítő versenye nagy fordulópont volt az életében, de olyannyira nem érdekelte eredménytelensége, hogy tovább folytatta a kokszolást, felépítette saját brand-jét miközben egyetlen egy cél lebegett a szeme előtt: a legnagyobb testépítőnek lenni a világon.

2-1-758x474.jpg

Videójában beszámolt arról, hogy a legőrültebb ciklusában – amit egyébként a bevezetésben említett versenye előtt vitt végig – minden 1,5-2 órában, összesen 12 alkalommal evett egy nap. Egy-egy étkezésen elpusztított 2 egész csirkemellet, 8 tojás fehérjét és 2-3 csésze rizst. Emellett természetesen az edzéseket sem aprózta el: elmondása szerint napi két súlyzós edzést végzett, ami mellé 2 kardiót is beiktatott. Mindennek köszönhetően ebben az időszakban 21 kg tiszta izmot pakolt fel magára.

Döbbenetes, de 25 éve használ szteroidokat

Ez a szám azért is egészen elképesztő, mert hallottunk már olyan testépítőről, aki első versenyére sem tudott kiállni, mert egész egyszerűen belehalt a kúrájába. Piana pedig nemhogy nem halt bele, de lassan 25 éve, kúra szerűen, stáb segítségével, ellenőrzés alatt folyamatosan használja. Hol növekedési hormont, hol tesztoszteront, hol pedig újabban már synthol-t is (igaz utóbbiról azt nyilatkozta, hogy csak kipróbálta). És, hogy mindez miért éri meg Neki a kockázatot? Többször hangoztatta már, hogy döntéseit felvállalja és semmit sem bánt meg.  Óriási sikereket ért el a szteroidok segítségével, kezdve a Mr. California címmel, amivel kivívta magának a hírnevet, ettől kezdve pedig egyenes út vezetett a saját táplálékkiegészítő márkájáig.

21303_609918662440947_6967395985713112641_n.jpg

rich-eating-e1464002487425.jpg

Piana valamiért mégis egy pozitív figura

Valószínűleg azért, mert nem tagad. Döntéseit felvállalja és tapasztalatait elmondja. Jó példa erre a szteroidok mellékhatásáról szóló videója, ahol elmondja, hogy a növekedési hormonok miatt 3 számot nőtt a lába, megnőtt a fejtérfogata, 2 cm-el lett szélesebb a csuklója, és ami a legmegdöbbentőbb, amitől jómaga is fél az a szívméret, koponya és gyomor növekedése. Mondanunk sem kell, hogy mindezek hatalmas rizikófaktorok és egyenes út lehet ahhoz, hogy ideje korán szívinfarktusban halljon meg. Azóta ugyan felhagyott a növivel, de a károsodások maradandók és visszafordíthatatlanok, így elmondható hogy Piana is egy a sok közül, aki orosz rulettet játszik az illegális szerekkel és szervezete előbb utóbb megálljt fog parancsolni ezeknek a töménytelen mennyiségű mesterséges szereknek.

rich-mini-training-750x500.jpg

freak_rich_piana.jpg

rich-piana-haters.png

Végezetül pedig fontos leszögeznünk, hogy a bodybuilding.blog.hu teljes mértékben elutasítja a szteroidok használatát. Mindenkinek szabad akarata és döntési joga van. A saját kezetekben van, hogy milyen szerekkel gyorsítjátok az izomnövekedést. Mint, ahogy az is, hogy vállaljátok az esetleges következményeket, amelyeket Rich Piana már saját bőrén megtapasztalt. 

süti beállítások módosítása