Ugrás a tartalomhoz
máj. 22. 2015

Drakula öröksége, a vércsoport diéta

Sokan azt hiszik, hogy a 90 napos diétánál nem létezik nagyobb népbutítás, pedig hát de. „Mindig van lejjebb.” /P. Dániel/ a mostani is egy ilyen gyöngyszem lesz, amin talán csak a következő, a csillagjegy diéta fog tudni túltenni. Ha ezt a diétát a Twilight-ban olvasom, akkor még romantikusnak is találtam volna, vagy ha Anita Blake diéta lenne, akkor meg izgatónak, de így csak egy eszement próbálkozásnak hangzik. Lássuk hát mi is ez.

food-drink-monster-o_negative-blood_type-blood_group-vampire-tcln26_low.jpg

Egy Dr. Peter J. D'Adamo nevű figura édesapja kutatásait tovább víve rájött, hogy ha Joe-nak felír egy diétát és az működik, attól még nem biztos, hogy Lucy-nak is be fog jönni. Eme rövid egyenletből simán levezette, hogy mivel Joe és Lucy vércsoportja különböző, így másképp is reagálnak ugyanarra a diétára.

Kezdetekben vala Ádám és Éva, akiknek nullás volt a vércsoportjuk és mamutra vadásztak, ezért a nullás vércsoportú embereknek sok húst kell enni. Később utódaik egy része letelepedett és elkezdett földet művelni, belőlük lettek az A vércsoportú mutánsok, akiknek főleg növényeket szabad csak fogyasztani. A másik részükből állattenyésztők váltak, ők lettek a B vércsoportú mutánsok, akik meg igyanak sok tejet. Aztán mikor egy paraszt mutánst levarrt egy cowboy mutáns, akkor lettek az AB-sek, akik köztes átmenetet képeznek vegetáriánusok és a tejivók között. Ennyi. Kérdés maradt még?

31ac0fc055872d2959fe191a5db36ccd.jpg

Viszont azt be kell vallani, hogy nincs még egy diéta, aminek kapcsán ekkora egyetértés lenne a világ dietetikusai, orvosai és tudósai között. Itt mindenki egyértelműen ki meri jelenteni, hogy a mai napig nincs egy tudományos kutatás sem, ami igazolná ezt az elméletet. Ez persze nem gátolja meg emberek százezreit, hogy pénzt, időt és egészséget nem sajnálva kövessék Dr. D'Adamo-t.

De még a vércsoport evolúció is vita tárgyát képezi, hogy a tyúk, a tojás, vagy a nullás vércsoport volt-e előbb.

Egyet azonban el kell ismerni. Mégpedig, hogy ez a diéta is működik. Igaz, hogy ehhez nincs köze a vércsoportunknak, de hát minden diéta mögé kell valami tudományos maszlag, két nagy mell, vagy egy Andre Agassi, ami eladja. Nézzük meg a részleteket hát:

A nullás vércsoport

Ők a vadászok leszármazottjai, a gyomruk sok savat termel, ezért jól bírják a húst. A diéta szerint sok húst kell enni minimális szénhidráttal és mivel ők futtában csinálták meg a mamutot ezért rengeteg mozgásra van szükségük, sok futásra, vagy más testmozgásra. Gyakorlatilag ez egy low-carb diéta mozgással megturbózva.

Az A-sok

Az ikreim most mennek elsőbe az idén, első a-sok lesznek. Rájuk is nagyjából annyira igaz ez a diéta mint az A vércsoportúakra, akik ugye az ős parasztok utódai, ők azok akik bicskával eszik a fagyit, miközben szédülnek az aszfalton. D'Adamo doki nekik zöldségeket és gyümölcsöket javasol, megfontoltabb mozgásformával kiegészítve, mint a golf és a jóga. Persze ha nincs kalória, akkor baj sincs, úgyhogy ez is működni fog.

A B-sek

A cowboy-ok. A cowboy-oknak bejött az élet. Szinte mindent ehetnek, húst, tejtermékeket, ami beléjük fér. De szénhidrátot ők is csak módjával. És persze ússzanak, túrázzanak, mozogjanak, hogy formában maradjanak, mert soha nem lehet tudni, hogy mikor kell visszatérni a nyáj mellé.

Az AB-sek

Nos a szerelemgyermekek inkább az anyjuk A-s diétáját kövessék, cserébe a mozgásformák közül választhatják az A-s, vagy akár a B-set is, de ami a legjobb, ha mindkettőt csinálják egyszerre.

4deed5a293cb73122158463c3107e489.jpg

A fentiek tükrében azért látszik az átverés lényege. Hiszen minden vércsoportú olyan diétát kap, mozgással kiegészítve, amitől bárki fogyni kezd. Van, aki szerencsésebb, mert értelmes módon fogyhat, míg az A-sok és AB-sek megszívták.

Összefoglalva, ha egészségesen eszel és mozogsz, akkor nem lesz baj. Ha meg tudod a vércsoportodat is ehhez, akkor még segíthet is, ha esetleg balesetet szenvedsz. Ezt egyébként már egy otthoni teszttel is meg tudod állapítani, vagy egy egyszerű labor vizsgálattal szinte bárhol.

Tehát Alkonyat rajongók irány a TV, nézzétek a faarcú csajt a sápadt csávóval és közben gyűrjétek magatokba a csirkét rizzsel, aztán a következő rész előtt irány mozogni egy kicsit!

süti beállítások módosítása