Ugrás a tartalomhoz
már. 31. 2015

Meal Prep, a diéta kulcsa

Mivel az elmúlt pár évben a tavasz kb egy hónapig tartott, gondolom lassan mindenki begyújtja a rakétákat és belekezd legalább egy pár hetes szálkásításba. Van aki imádja, van aki utálja, de egy biztos... ha odateszed magad a diétád során és pár hét múlva visszanézed a 0. napi képeidet, azt fogod mondani megérte ilyen szigorúan és teljes erőbedobással csinálni!

hqdefault.jpg

Mint tudjuk a testépítés legfontosabb része a kaja. Szálkásításnál ez hatványozottan igaz, mivel minél pontosabban be kell lőnöd a makrókat ahhoz, hogy szépen lassan olvadjon le rólad a zsír, de közben megmaradjanak az évek során nehezen megszerzett izmaid. Tapasztalataim szerint a kaja betartásához egyetlen egy dolog kell, egy kis előre tervezés.
Én személy szerint heti 2x főzök, mindig 3-4 napra előre, attól függően hogy jön ki a lépés. Vasárnap általában megcsinálom a kajáimat szerdáig, szerda délután pedig hétvégééig. Aki szokott főzni tudja, hogy egy csirke-rizs-zöldség kombót olyan 15-20 perc megcsinálni (és 2 megenni...). Szerencsénkre 3-4 adagot maximum háromnegyed óra alatt el lehet készíteni, ami bőven feláldozható idő azért cserébe, hogy reggel csak felkelsz, és munkába/suliba menet kiveszed a hűtőből a dobozt. 

Még egy előnye van az előre főzésnek, az pedig a változatosság. Tudom, most azt gondoljátok ennek semmi értelme, mivel éppen ugyan azt esszük napról-napra, de gondoljatok csak bele. Magamból és sok ismerősömből kiindulva, ha minden nap kell főzni, az ember inkább csak le akarja tudni egy sima natúr csirkével és végre kajálni. Azonban, ha rászánsz heti kétszer 1 órát a főzésre máris megtudod variálni a kajákat. Persze egy fél hétig ugyan azt eszed, de ha az nem egy száraz natúr csirke akkor kit érdekel. Például a sütőben sült cottage cheeses csirke durumtésztával vagy rizzsel, egy kevés párolt zöldséggel elég királyul hangzik. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én nem panaszkodnék, ha ezt kéne ennem pár napig.

Azt még hozzátenném, hogy maximum 4 napra javaslom az előre főzést, és lehetőleg valami légmentesen záró dobozban tároljátok a kajákat, természetesen hűtőben.

süti beállítások módosítása