Ugrás a tartalomhoz
nov. 25. 2014

Az ukrán diótörő

Denis Cyplenkov egy ukrán erősember, testépítő és szkander világbajnok, aki nem csak a hihetetlen erejéről híres, hanem szokatlanul nagy tenyeréről is. Ő az a személy, aki Bud Spencer híres jobbos tenyeresével bármikor rendet tud tenni egy kocsmai összetűzés alkalmával.

denis-cyplenkov7.jpg

A 31 éves Denis Cyplenkov Krivoy-ban Ukrajnában született, ahol különböző sportegyesületek tagja volt már gyermek és kamaszkorában is. Eleinte testépítéssel és kettlebell-el foglalkozott, amelyekben nagy eredményeket ért el számos versenyen, mára azonban mégis szkander világbajnokként ismeretes. Ő nyerte a Nemiroff World Cup-ot 2010-ben és 2011-ben, és több orosz szkander címet is bezsebelt. A saját honlapján, Cyplenkov azt állítja, ő egy rekorder. A 64 cm kerületű spájszerével, neki van a legnagyobb bicepsze és ő a legerősebb ember Oroszországban. A 186 cm magas és 140 kg-ú Denis Cyplenkov valóban elég meggyőző fizikummal rendelkezik, de a leghihetetlenebb testrésze nem a bicepsze vagy a mellizma, hanem a szokásosnál vastagabb keze. Mint láthatjuk, a kisujja kétszer olyan vastag, mint egy átlagos férfiember hüvelykujja, nem beszélve a többi ujjáról. Az alkarja 57 cm-es és a csuklója is hatalmas, 25 cm kerületű, ami részben megmagyarázza a sikeres szkander pályafutását.

És megmagyarázza, hogy miért képes arra, amire mások csak egy szőlőszemmel képesek. Denis nagyszülei valószínűleg nagyon hálásak neki, amikor eljönnek az ünnepek és a bejgli szezonja, mert akinek az unokája ilyen könnyedséggel töri fel a diót, annak tuti nem kell a piacra mennie dióbélért.

 

süti beállítások módosítása